Foto: ekrānšāviņi no edammajas/Instagram
Ķiršu sezona ir sākusies – laiks pagatavot gardu kūku – tā būs bezgala garda un arī recepte ir pavisam vienkārša. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edammmajas!
Nepieciešams (kūkas forma 22cm):
- Tortiljas plāksne;
- 500g ķiršu (svars bez kauliņiem);
- 250g skābā krējuma;
- 2 olas;
- 90g cukura;
- 30g + 1 ēdamk. kartupeļu cietes
Pagatavošana:
Ķiršiem izņem kauliņus. Tos samaisa ar ēdamkaroti kartupeļu cietes.
Krējumu samaisa ar cukuru un olām, iemaisa 30g kartupeļu cietes.
Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru, tad tajā ievieto tortilju tā, lai izveidojas pamatne un nelielas maliņas. Uz tās ber ķiršus, pārlej ar krējuma masu.
Cep 180° iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 35 – 40 minūtes. Pēc izcepšanas atdzesē, tad uz brīdi ievieto ledusskapī pilnībā savilkties.
Pirms pasniegšanas pēc izvēles kūku dekorē, piemēram, ar putukrējumu un svaigām ogām, bet gardi būs arī tāpat.
Lasi arī:
Māmiņdienas recepte: Svaigā siera kūka ar ķiršiem
Foto: ekrānšāviņi no edammajas/Instagram