Kišs (Pixabay.com/)
Lai pietiktu enerģijas godam pievārēt gada garāko dienu un īsāko nakti, tad “Franču maizes” izdarīgie konditori padalījušies ar viegli pagatavojamām uzkodām Jāņu galdam. Garantējam, ka garšos gan lielam, gan mazam Jāņu bērnam.
Kišs ar dārzeņiem
Mīklai:
- Kviešu milti 125g
- Pilngraudu milti 125g
- Sauja kviešu
- Sviests 300g
- Rīvēti vārīti kartupeļi 250g
Pildījumam:
- Olas 3 gab.
- Saldais krējums 40g
- Dārzeņi pēc izvēles, sagriezti kubiciņos 100g
- Pupiņas 100g
- Spināti 30g
- Zaļumi 20g
Pagatavošana:
Mīklas sastāvdaļas sajaukt, izlīdzināt pannā, uzlikt pildījumu un cept krāsnī 190 grādos aptuveni 15 min.
Sāļie mandeļu cepumi
Sastāvdaļas:
- Sviests 50g
- Brūnais cukurs 75g
- Laba šķipsniņa jūras sāls
- 1 ½ ē.k. milti
- Grauzdētas mandeļu skaidiņas 100g
Pagatavošana:
Sviestu, cukuru un sāli kausē , kamēr sāk burbuļot, pievieno miltus un mandeles. Maisa, kamēr masa izveidojas kā mīkla. Ja ir vēlme, tad pirms cepšanas var uzbērt sezamu, ķimenes vai ko citu. Ar ēdamkarotes palīdzību klāj uz pannas un izlīdzina formā, kāda labpatīkas (garena, apaļa, kantaina). Cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes.
Ja tomēr svētku
dienā nav luste stāvēt pie plīts, tad visgaršīgākos konditorejas izstrādājumus
galvaspilsētā – kūkas, pīrādziņus,
smalkmaizītes un citas garšīgas lietas jūsu svētku galdam sarūpēs “Franču maiznīca”.
Viņiem var lūgt palīdzību arī tad, ja nepieciešams nodrošināt banketu un apkalpošanu līdz pat 500
personām tieši tur, kur nepieciešams. Lai lustīgi svētki!
Kišs (Pixabay.com/)