Foto: ekrānšāviņš no edammajas/ Instagram
Brīžiem tā vien gribas pagatavot kādu vieglu un debešķīgi gardu desertu, tad laiks vien ķerties klāt darbiņam. Šajā reizē izmēģini Kristīnes Reihmanes gardo mango kūkas recepti!
Nepieciešams (kūkas forma ~20x20cm):
- 500g mango mīkstuma (iespējams izmantot saldēto);
- Cepumu "Dāmu pirkstiņi" (125g);
- 250g Mascarpones siera;
- 200ml saldā krējuma;
- 100g+80g cukura;
- 1/2 ēdamk. kartupeļu cietes;
- Nedaudz piena cepumu mērcēšanai.
Pagatavošana:
Mango gabaliņus ber katliņā, pievieno 80g cukura un nedaudz ūdens, vāra uz lēnas uguns apm. 20–25 minūtes, līdz daļa mango izšķīduši. Kartupeļu cieti izšķīdina nelielā auksta ūdens daudzums, lej klāt mango masai, vāra dažas sekundes maisot, līdz masa sabiezē. Ņem nost no uguns un pilnībā atdzesē.
Traukā liek Mascarpones sieru, saldo krējumu un 100g cukura, sakuļ viendabīgā krēmā.
Trauka apakšā nedaudz uzziež krēmu, tad kārto cepumu kārtu, kurus aši mērc pienā. Tad ziež pusi no krēma masas, tad mango masu, atkal liek cepumu kārtu, krēmu un mango masu. Kūku liek ledusskapī savilkties uz vismaz 4h.
Izmēģini arī:
Foto: ekrānšāviņš no edammajas/ Instagram