Sporta vasara modina izaicinājuma garu ne vienā vien sirdī! Cīnītājs pret cīnītāju, komanda pret komandu, valsts pret valsti draudzīgā sāncensībā noskaidro, kuram lielākā dūša un varenākais spēks. Latvijā mītošais brazīlietis aktieris Felipe Gabriels Ksavjērs nolemj noskaidrot, kam garšīgākas pupiņas – latviešiem vai brazīliešiem, – un kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo īpaši gardu pupiņu sautējumu dziedātājam Mikam Galvanovskim.
Nepieciešams (4 cilvēkiem):
- 400 g sarkano pupiņu Rimi;
- 400 g balto pupiņu Rimi;
- 250 g gargraudu rīsu Rimi;
- neliels sīpols;
- puse ķiploka;
- 125 g kūpinātas pīrādziņu gaļas;
- kumins un paprikas vai čili pulveris pēc garšas;
- sāls, pipari pēc garšas;
- eļļa cepšanai.
Pagatavošana
Divas paciņas rīsu noskalo ar aukstu ūdeni, liec vārīties.
Atsevišķā pannā (izvēlies tādu, kuru pēc tam varēsi likt cepeškrāsnī) liec cepties pusi sagriezta sīpola un pusi sasmalcināta ķiploka un cep, kamēr sīpols caurspīdīgs. Pievieno pīrādziņu gaļu un turpini cept, tad pieber pupiņas un pievieno garšvielas. Visu samaisi un liec cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm.
Katliņā ielej nedaudz eļļas un pievieno otru pusi sagrieztā sīpola un ķiploka, cep, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs. Pēc tam pievieno rīsus un visu nedaudz pacep. Pielej 500 ml ūdens un sautē 15–20 minūtes uz lēnas uguns, nenoņemot vāku.
Uz šķīvja liec rīsus un blakus – pupiņu sautējumu. Īpašā Felipes versija – papildini ar kartupeļu salmiņu čipsiem!
Izmēģini arī:
Lieliska uzkoda – marinēti ķiplociņi
VIDEO RECEPTE: Elīnas Didrihsones recepte – supersalda kokosriekstu siera kūka
Publicitātes foto