You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Pāri palikušā kartupeļu biezeņa kraukšķīgās bumbiņas

Foto: ekrānšāviņš no nana_dees_recipes/Instagram

Foto: ekrānšāviņš no nana_dees_recipes/Instagram

Pārveidojiet pāri palikušo kartupeļu biezeni par gardām un kraukšķīgām bumbiņām! Perfekti kā uzkodas vai piedeva, šī uzkoda ir viegli pagatavojama un noteikti būs hīts jebkurā diennakts laikā.

Nepieciešams (apmēram 15 bumbiņām):

  • 2 glāze kartupeļu biezeņa;
  • 1 glāze rīvēta čedara siera;
  • 1/4 glāzes rīvēta parmezāna siera;
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu ķiploku;
  • 1/4 tējkarote ķiploku pulvera;
  • Sāls un pipari pēc garšas;
  • 2 lielas olas;
  • 1/2 glāze rīvmaizes
  • Eļļa

Pagatavošana:

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200°C. Ietaukojiet cepšanas paplāti ar vieglu eļļas kārtiņu.

Lielā bļodā samaisiet kopā kartupeļu biezeni, rīvētu čedara sieru, rīvētu parmezāna sieru, sasmalcinātus ķiplokus, ķiploku pulveri, sāli un piparus. Maisa, līdz visas sastāvdaļas ir labi sajauktas.

Atsevišķā bļodā sakuliet olas. Rīvmaizi liek citā bļodā vai seklā traukā.

Izņemiet apmēram karoti kartupeļu masu un veidojiet no tās mazas bumbiņas vai plācenīšus.

Katru bumbiņu vai plāceni vispirms iemērciet sakultās olās, pēc tam apviļājiet rīvmaizē, līdz tie ir vienmērīgi pārklāti.

Sakārtojiet pārklātās bumbiņas vai plācenīšus uz sagatavotās cepšanas paplātes.

Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 20 – 25 minūtes vai līdz plācenīši ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.

Izņemiet no cepeškrāsns un pasniedziet karstu kā uzkodas vai garšīgu piedevu.


Izmēģini arī šīs receptes:

VIDEO RECEPTE: Sulīgs vistas kebabs mājas apstākļos

Īpaši kraukšķīgi mazsālītie gurķīši

Sezonas gardums: Kraukšķīgie sparģeļi

Foto: ekrānšāviņš no nana_dees_recipes/Instagram

Foto: ekrānšāviņš no nana_dees_recipes/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas