Vai jau pagatavoji tomātu sulu un lečo? Tev vēl palikuši pāri tomāti un jau ir jaunā sīpolu raža novākta? Noteikti pagatavo tomātus želejā! Piefiksē šo recepti un nenožēlosi, kad atvērsi pirmo gatavo burciņu – uzreiz izēdīsi, pirkstiņus aplaizot.
Nepieciešams:
- Tomāti, 1 kg
- Smaržīgie pipari
- Melnie graudu pipari
- Sinepju sēklas
- Ķiploks, 3 daiviņas
- Sīpols
- Ūdens, 1l
- Želatīns, 30 g
- Sāls, 1 ēd.k.
- Cukurs, 6 ēd.k.
- Etiķis 9% 50 ml
Pagatavošana:
Recepte paredzēta 3 gb. 800 ml tilpuma burkām.
Želatīnu uzbriedina, atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Tomātus sagriež uz pusēm, var griezt arī biezās šķēlēs, var izgriezt cieto tomāta stiprinājuma daļu. Ķiploku un sīpolu sagriež ripiņās. Burkās ieber garšvielas – apmēram 6 – 8 melnos graudu piparus, 6 – 8 smaržīgos piparus, nedaudz sinepju sēklas – 1 – 2 tējkarotes. 1 sagrieztu ķiploka daiviņu. Sakārto tomātus. Ja liek uz pusēm pārgrieztus, tad virs tiem uzliek pāris ripiņas sīpolus un pāri vēlreiz kārto tomātus. Var kārtās kārtot tomātu un sīpolu šķēles, tādā gadījumā sīpoli, iespējams, būs nepieciešami vairāk kā viens.
Traukā ieber sāli, cukuru, pievieno želatīnu un uzlej vārošu ūdeni tik daudz, lai iznāktu litrs marinādes. Visu rūpīgi izmaisa un liek vārīties. Kad marināde uzvārījusies, pievieno etiķi un pārlej pāri tomātiem burkās. Burkām uzliek vākus, bet neaizvāko. Tās liek ūdenī sterilizēties uz lēnas uguns, apmēram 15 – 20 minūtes. Pēc tam burkas aizskrūvē, izņem no ūdens peldes un apsedz ar siltu dvieli vai segu līdz tās atdziest.
Lasi arī:
- Cel galdā kabaci! Gardākās video receptes – mēli norīsi jau skatoties vien!
- Recepte: Pīlādžu ievārījums
- Recepte: Skābēti gurķi
- Brokastu receptes ideja – ar olu pildīti tomāti