You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Septiņas receptes pasakaini gardiem rabarberu saldumiem

Rabarbers. Foto: Pixabay

Rabarbers. Foto: Pixabay

Šis noteikti ir visīstākais laiks, kad izbaudīt tikko plūkta rabarbera saldskābo garšu. Ja pie rokas vien viens rabarber kāts, tad izmēģini mūžseno bērnības recepti – pamērcē rabarberu cukurā un gardums gatavs. Taču, ja tev daudz rabarberi, tu jau vari pagatavot ko lielāku. Izmēģini kādu no šīm 7 receptēm.

Mutē kūstošs rabarberu un krēma kārtojums

Nepieciešams (kūkas forma ~23x23cm):

  • Iepakojums cepumu "Dāmu pirkstiņi" (200g);
  • 400g rabarberu (svars bez mizas);
  • 300g Mascarpones siera (istabas t°);
  • 200ml saldā krējuma;
  • 120g pūdercukura;
  • 50g cukura;
  • Piens mercēšanai;
  • Papildus – kakao, mandeļu skaidiņas
Pagatavošana:

Rabarberus sagriež gabaliņos, ber katliņā, pievieno cukuru, pavisam nedaudz ūdens, vāra uz vidējas uguns, līdz daļa rabarberu izšķīdusi. Masu pilnībā atdzesē, tai jāsanāk pabiezai, ne šķidrai.

Saputo Mascarpones sieru ar saldo krējumu un pūdercukuru viendabīgā krēmā.

Kūkas pamatnē ziež nedaudz krēma, tad kārto cepumus, ko aši izmērcē pienā, tad liek pusi no krēma, izlīdzina, pēc tam rabarberu masu, tad atkal cepumus, krēmu un beigās rabarberu masu. Kūku noliek ledusskapī savilkties uz pāris stundām vai nakti.

Pirms pasniegšanas var parkaisīt ar nesaldinātu kakao, papildināt ar mandeļu skaidiņām, tāpat var dekorēt ar ogām, augļiem.

Rabarberu pīrāgs ar olbaltuma virskārtu

Nepieciešams:

pamatnei:

  • 75g sviesta;
  • 50g cukura vai stēvijas;
  • 2 olu dzeltenumi;
  • 150g miltu;
  • Šķipsniņa vaniļas/vaniļas cukura.
pildījumam:
  • 2–3 vidēji rabarberu kāti;
  • 2 olu baltumi;
  • 300g skābais krējums;
  • Saldinātājs (pēc garšas, bet vairāk saldāku, jo rabarberi ir paskābi).
  • !Ja gribas saturīgāku virskārtu, iemaisa ēdamkaroti cietes.
Pagatavošana:

Pagatavo pamatnei mīklu, visas sastāvdaļas samīca viendabīgā masā, uztaisa kā pabiezu pankūku un liek ledusskapī sastingt.

Rabarberus nomizo/sagriež.

Bļodā viegli sakuļ olbaltumu ar krējumu un saldinātāju.

Pamatnē liek mīklu, uztaisa maliņas, ber iekšā rabarberus un pārlej ar krēmu.

Cep 180 grādos 35–40 min.

Visvienkāršākā rabarberu plātsmaize

Nepieciešams:

Pamatnei:

  • 3 olas;
  • 200g Grieķu jogurts vai krējums;
  • 150g milti;
  • Saldinātājs – aptuveni 3-4 karotes cukura + vaniļa/vanilīns;
  • 1 tējkarote cepamais pulveris.
Virskārta:
  • 1 liels rabarbera kāts;
  • 1 ola;
  • 50 g Grieķu jogurts vai krējums;
  • 2–3 karotes cukura.
Pagatavošana:

Bļodā sakuļ olas ar saldinātāju, pakāpeniski pievieno jogurtu, miltus un cepamo pulveri. Samaisa un lej cepšanai paredzētajā formā vai uz cepampapīra (izlīdzina nepieciešamo formu ar silikona lāpstiņu).

Atsevišķi nomizo rabarberu, smalki sakapā, liek bļodā, pievieno olu, jogurtu un saldinātāju. Samaisa un pārlej par mīklas kārtu.

Sagatavoto plātsmaizi liek 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 20min.

Pasniedz pārkaisot ar kanēli/pūdercukuru vai ļaujas improvizācijai.

P.S. Kad plātsmaize gatava, to var pārliet ar jogurta kartiņu (jogurtu sakuļ ar saldinātāju) un ielikt atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 5min.

Nanopīrāgs

Vārītais krēms:

  • piens 250ml
  • salds krejums 250 ml
  • vaniļas standziņa 1gb, kuru pārgriež gareniski, izkasa visu vidiņu
  • Šo visu liek vārīties.
Atsevišķi sajauc:
  • cukurs 6 ēd.k.
  • olu dzeltenumi 6gb
  • kukurūzas ciete – 1 ēd.k.
Liek klāt sildīties, līdz sāk burbuļot, tad viss sabiezē.

Vēlams izkāst visu caur sietu, lai vaniļas standziņas mazie gabaliņi nepaliek.

Rabarberu biezenis:

  • rabarberi sagriezti gabaliņos – 500g;
  • cukurs 150g;
  • ūdens – nedaudz, lai cukurs labāk izšķīst
  • Vāra līdz rabarbers ir pilnīgi mīksts, sablendē visu blenderī.
Zemeņu biezenis:
  • zemenes 500g
  • Sajauc ar
  • cukurs 5ēd.k.
  • agar agar 1 tējkarote (var arī bez)
  • Uzvāra, sablendē, kad atdziest – pievieno gaišo rumu, vēlreiz visu sablendē.
Drumstala:
  • sviests 150g
  • milti 150g
  • Ar rokām izveido drumstalu. Tikai kad izveidojušās drumstalas, pieliek brūno cukuru 4 ēd.k., šķipsnu sāls
  • Kad izveidojusies drumstala, liek uz cepešpannas 160 grādos izcep, atdzesē un vēl ar rokām saberž.
Visu kārto uz šķīvja kā vien sirds kāro.

Sulīgie rabarberu kēksiņi

Nepieciešams:

  • 200 g rabarberu;
  • 2 olas;
  • 100 g sviesta;
  • 100 ml skābā krējuma;
  • 130 g miltu;
  • 100 g cukura;
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera;
  • 1 tējkarote malta kanēļa;
  • pus tējkarote sāls;
  • naža gals sodas.
Pagatavošana:

Lielā bļodā liec visas sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, cepamo pulveri, kanēli, sāli un sodu – un samaisi;

Citā bļodā kārtīgi saputo olas, pievieno tām skābo krējumu un iemaisi izkausētu sviestu. Vēlreiz visu saputo, lai masa ir vieglāka;

Lēnām lej slapjās sastāvdaļas pie sausajām, ar koka vai silikona lāpstiņu rūpīgi maisot visu kopā skaistā, biezā mīklā;

Noskalo rabarberus, nomizo tos un sagriez kātus gabaliņos. Tos liec klāt mīklai un lēnām iemaisi;

Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem. Sagatavo mafinu cepšanas formiņas vai paplāti ar papīra mafinu formiņām, katrā lej mīklu, aizpildot ne vairāk kā 2/3 no formiņas;

Liek kēksiņus krāsnī un cep aptuveni 20 minūtes. Rabarberu mafini būs gatavi tad, kad tie ir uzpūtušies un, iedurot tajā koka irbulīti, mīkla vairs pie tā nepielīp.

Mafinus var dekorēt ar putukrējumu, kausētu šokolādi, ogām vai pūdercukuru, bet jāatzīst, ka mūsmājās reti kad izdodas tikt līdz dekorēšanai. Parasti tie tiek notiesāti tiklīdz ir izņemti no krāsns.

Rabarberu saldējums

Nepieciešams:

  • 300 g rabarberu, iepriekš sasaldētu (saldē vismaz 3 stundas);
  • 400 g saldēta mango;
  • 200 ml saldā krējuma;
  • 50 ml kļavu sīrupa
Gatavošana:

Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ, līdz izveidojas saldējums.

Rabarberu – apelsīnu ievārījums

Nepieciešams:

  • 3 kg rabarberu kāti;
  • 1 kg apelsīnu;
  • 1 kg ievārījuma cukura
Pagatavošana:

Rabarberus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos;

Apelsīnu nomazgā un ar visu mizu sarīvē vai samaļ gaļas mašīnā;

Liek abus katlā, pievieno cukuru un uz lēnas uguns vāra, visu laiku ievārījumu cītīgi maisot. Jāvāra ievārījums ir kādas 30 minūtes, proti, kamēr viss cukurs ir izkusis un ievārījums savārījies;

Pildi ievārījumu sterilizētās burciņās.

Izmanto šo rabarberu laiku lietderīgi! Labu apetīti!

Rabarbers. Foto: Pixabay

Rabarbers. Foto: Pixabay

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas