You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tas laiks ir klāt – atsvaidzinoša vegāna aukstā zupa ar augu kefīru

Ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Kad iestājas karstais laiks, ilgstoši stāvēt pie plīts jau nu nemaz negribas. Tad talkā nāk vecā labā aukstā zupa. Šajā reizē – tās vegānā versija. Recepti piedāvā populārā vegāne Alise Mičule.

Nepieciešams:

Augu kefīram:

  • 4 ēdamkarotes saulespuķu sēkliņas;
  • 2 ēdamkarotes sezama sēkliņas;
  • 1 nomizots gurķis;
  • purava gabaliņš, lociņu baltie gali;
  • tējkarote sāls, pipari, citronpipari;
  • sula no viena citrona;
  • apmēram 700ml ūdens
Zupai:
  • 6 īsie gurķīši;
  • 3 avokado;
  • marinētas bietes (500ml burciņa);
  • lociņi, dillītes;
  • čupiņa ar redīsiem.
Pagatavošana:

Nomazgā visas sastāvdaļas.

Gurķus, redīsus sagriež šķēlītēs un tad sagriež salmiņos.

Dilles un lociņus sagriež smalkāk.

Sagriež gabaliņos arī avokado mīkstumu.

Pagatavo augu kefīru – blenderī liek nomizotu gurķi, saulespuķu un sezama sēkliņas, puravu un baltos lociņu galiņus., garšvielas, citrona sulu un ūdeni. Visu sablendē.

Katliņā liek visas sastāvdaļas (gurķi, redīsi, avokado, bietes, zaļumi un augu kefīrs), visu kārtīgi samaisa un liek ledusskapī savilkties uz aptuveni 1 stundu.

Izmēģini arī šīs receptes:

Recepte: Aukstā zupa Lienes Kivičas gaumē

Soļanka – zupa, ko vārīt ārā uz ugunskura

Recepte: Aukstā zupa ar gurķiem un garnelēm

AUKSTĀ ZUPA ar paštaisītu augu wannabe “kefīru”
Ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas