Ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA
Kad iestājas karstais laiks, ilgstoši stāvēt pie plīts jau nu nemaz negribas. Tad talkā nāk vecā labā aukstā zupa. Šajā reizē – tās vegānā versija. Recepti piedāvā populārā vegāne Alise Mičule.
Nepieciešams:
Augu kefīram:
- 4 ēdamkarotes saulespuķu sēkliņas;
- 2 ēdamkarotes sezama sēkliņas;
- 1 nomizots gurķis;
- purava gabaliņš, lociņu baltie gali;
- tējkarote sāls, pipari, citronpipari;
- sula no viena citrona;
- apmēram 700ml ūdens
- 6 īsie gurķīši;
- 3 avokado;
- marinētas bietes (500ml burciņa);
- lociņi, dillītes;
- čupiņa ar redīsiem.
Nomazgā visas sastāvdaļas.
Gurķus, redīsus sagriež šķēlītēs un tad sagriež salmiņos.
Dilles un lociņus sagriež smalkāk.
Sagriež gabaliņos arī avokado mīkstumu.
Pagatavo augu kefīru – blenderī liek nomizotu gurķi, saulespuķu un sezama sēkliņas, puravu un baltos lociņu galiņus., garšvielas, citrona sulu un ūdeni. Visu sablendē.
Katliņā liek visas sastāvdaļas (gurķi, redīsi, avokado, bietes, zaļumi un augu kefīrs), visu kārtīgi samaisa un liek ledusskapī savilkties uz aptuveni 1 stundu.
Izmēģini arī šīs receptes:
Recepte: Aukstā zupa Lienes Kivičas gaumē
Ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA