Foto: ekrānšāviņš no Dr. Oetker Latvia/Youtube
Zemeņu sezona rit pilnā plaukumā. Lai šo ogu garšu saglabātu arī ziemai, laiks ķerties pie ievārījuma pagatavošanas. Šajā reizē izmēģini jau ierastajai garšai pievienot arī balzametiķi un melnos piparus.
Nepieciešams:
- 1 kg zemenes;
- 350 g cukura;
- 1 paciņa "Gelfix stēvija";
- Šķipsniņa svaigi maltu melno piparu;
- 40 g balzametiķis
Pagatavošana:
Zemenes notīra un ber katliņā.
Zemenēm pievieno cukuru, stēviju un melnos piparus, visu apmaisa un uzvāra. Karsē vēl 5 minūtes.
Zemenēm pielej klāt balzametiķi.
Ievārījumu pilda iepriekš rūpīgi izmazgātās burciņās.
Gatavs!
Lasi arī:
Vai zemenes tiešām var saēsties visam gadam?
Foto: ekrānšāviņš no Dr. Oetker Latvia/Youtube