Foto: edamskaisti/Instagram
Lai gan šķiet, ka ziema vēl ik pa brīdim liek par sevi manīt, pavasaris ir atnācis. Dārzā jau sāk gozēties pirmie rabarberi. Kāpēc gan šo lielisko dabas velti neizmantot un nepagatavot gardu našķi? Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edamskaisti!
Nepieciešams:
Pamatnei:
- 3 olas;
- 200g Grieķu jogurts vai krējums;
- 150g milti;
- Saldinātājs – aptuveni 3-4 karotes cukura + vaniļa/vanilīns;
- 1 tējkarote cepamais pulveris.
- 1 liels rabarbera kāts;
- 1 ola;
- 50 g Grieķu jogurts vai krējums;
- 2–3 karotes cukura.
Bļodā sakuļ olas ar saldinātāju, pakāpeniski pievieno jogurtu, miltus un cepamo pulveri. Samaisa un lej cepšanai paredzētajā formā vai uz cepampapīra (izlīdzina nepieciešamo formu ar silikona lāpstiņu).
Atsevišķi nomizo rabarberu, smalki sakapā, liek bļodā, pievieno olu, jogurtu un saldinātāju. Samaisa un pārlej par mīklas kārtu.
Sagatavoto plātsmaizi liek 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 20min.
Pasniedz pārkaisot ar kanēli/pūdercukuru vai ļaujas improvizācijai.
P.S. Kad plātsmaize gatava, to var pārliet ar jogurta kartiņu (jogurtu sakuļ ar saldinātāju) un ielikt atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 5min.
Izmēģini arī šīs receptes:
Ātrās rabarberu plātsmaizes recepte
Foto: edamskaisti/Instagram