Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

10 triki, lai kotletes izdotos tiešām izcilas

Kotletes. Foto: 1188.lv

Kotletes. Foto: 1188.lv

Šķiet, ka pat visizsmalcinātāko ēdienu cienītājam reizēm var sakāroties uzēst kādu siltu, aromātisku, mājās ceptu kotletīti. It kā jau pagatavot kotletes nav nekas sarežģīts, tomēr ir nianses, kuras ievērojot kotlešu garša noteikti uzlabosies.

1. Galvenais priekšnosacījums labām kotletēm ir laba gaļa. Vislabāk gaļu kotletēm malt pašam, bet ja šādas iespējas nav - lūdz veikalā vai tirgū pārdevējam samalt gaļu tavā acu priekšā.

2.Diētas un liesa gaļa ir labas lietas, bet tikai ne attiecībā uz kotletēm. Lai kotletes sanāktu sulīgas, nepieciešams, lai gaļai būtu klāt nedaudz treknumiņa.

3.Ja tu mēdz kotletēm pievienot sīpolus, negriez tos. Labāk sīpolus sarīvē uz rupjās rīves.

4.Kad kotlešu masa gatava, pievieno tai pusi glāzes gāzēta minerālūdens un atkārtoti samīci gaļu. Tas padarīs kotletes sulīgākas.

5.Maizes vietā kotlešu masai pievieno rīvmaizi. Garša un konsistence būs ievērojami labāka.

6. Kotlešu masai pievieno mazu šķipsniņu muskatrieksta. Tas ievērojami uzlabos gan kotlešu garšu, gan smaržu.

7. Cepjot kotletes izmanto labas kvalitātes eļļu.

8. Kotlešu masai pievieno nedaudz sasmalcināta timiāna ( droši var izmantot arī kaltētu). Kotlešu garša kļūs izsmalcināta.

9. Arī tad, ja neesi ķiploku cienītājs, vismaz vienu daiviņu ir vērts pievienot. Ķiploku garša nebūs jūtama, tomēr vispārējo kotlešu garšu tas noteikti uzlabos.

10. Pamēģini kotletes cept cepeškrāsnī, iepriekš pannā ieklājot cepampapīru. Rezultāts būs mazāk trekns, bet pilnīgi noteikti ne mazāk garšīgs.

Izmēģini arī :

Pannā ceptas cūkgaļas šķēlītes

Tītara sķīņķa rulete

Gardie pelēkie zirņi ar speķi


Kotletes. Foto: 1188.lv

Kotletes. Foto: 1188.lv

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas