Apburošā dziedātāja Katrīna Dimanta kliedē ziemas saltumu Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē, kur gatavo vistas un dārzeņu sacepumu producentam un mūziķim Andrim Matsonam. Smelies iedvesmu Katrīnas kulinārijā un pārsteidz mīļos ar gardām un izmaksu ziņā tiešām maciņam draudzīgām vakariņām.
2 porcijām nepieciešamās sastāvdaļas:
- Kartupelis 3 gab.
- Cāļa krūtiņas fileja Rimi 250 g
- Burkānu kubiņu un zirnīšu maisījums Rimi 200 g
- Ziedkāposts 200 g
Bešamela mērcei
- Piens Rimi 300 ml
- Eļļa 50 ml
- Universāls garšvielu maisījums Rimi Smart 10 g
- Milti Rimi 1 ēdamk.
- Vistas ola 1 gab.
- Holandes siers Rimi 100 g
- Sāls, pipari pēc garšas
Vistas un dārzeņu sacepuma recepte
- Novāri kartupeļus ar visu mizu un sarīvē sieru.
- Pagatavo Bešamela mērci: Katlā lej eļļu, pieber universālo garšvielu maisījumu un pievieno ēdamkaroti miltu. Samaisi visu kopā un pasildi. Pievieno 300 ml piena un maisi, līdz mērce sabiezē.
- Sagriez smalkāk ziedkāpostu, nomizo novārītos kartupeļus un sagriez kubiņos, pievieno burkānu kubiņu un zirnīšu maisījumu. Sagriez vistu kubiņos. Samaisi visas sastāvdaļas kopā un pievieno nedaudz sarīvēto sieru.
- Bešamela mērcei pievieno vienu olu, samaisi. Visu masu pielej klāt dārzeņu – vistas maisījumam.
- Liec masu cepamtraukā, uzber pāri palikušo, sarīvēto sieru un liec cepties 190 grādos 20–25 minūtes. Pasniedz siltu.
Te citas iedvesmojošas Rimi receptes:
- Horeogrāfes un influenceres Lindas Šeļakovas-Paulauskas svētku fondants;
- Edgara un Emīla Kauperu no grupas "Carnival Youth" eksotiskais lēcu dāls;
- Dziedošā japāņa Masaki Nakagavas slinkie kāpostu tīteņi;
- Basketbolista Daira Bertāna sautētie kāposti ar desiņām.
Foto: Rimi
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas