Aukstās zupas recepte (Image by Boomie from Pixabay)
Kad vēl, ja ne vasarā izbaudīt neizsakāmi labas aukstās zupas dažādās variācijās: no klasiskās biešu aukstās zupas un tumīgās baltās aukstās zupas līdz pikantajai spāņu aukstai zupai "Gaspačo" un pat aukstajai zupai ar garnelēm! Kamēr saulīte mūs silda, ir jāsteidz izbaudīt visas garšas iespējas, tajā skaitā arī auksto zupu ar skābenēm. Te recepte!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- kārtīga skābeņu bunte;
- 4 vārīti kartupeļi;
- 4 vārītas olas;
- 1 garais gurķis;
- 2 l kefīra;
- dažādi zaļumi (dilles, pētersīļi, lociņi, utt);
- šķipsniņa sāls.
Skābeņu aukstās zupas recepte:
- Ielej kastrolī ūdeni, uzvāri, noņem no uguns, liec tajā skēbenes un ļauj tām nedaudz pavārīties, pēc tam atdzesē;
- Sagriez gabaliņos kartupeļus, olas, gurķi, liec lielajā zupas bļodā;
- Pievieno atdzesētās skābeņu lapas un sagriez, pievieno arī zaļumus;
- Pieber nedaudz sāli un pāri pārlej kefīru, visu beigās kārtīgi samaisot, un, lūk, skābeņu aukstā zupa ir gatava!
Šeit arī citas receptes:
- Zālīšu – nezālīšu smūtijs. Izcili gards un veselīgs!
- Veselīgā nātru zupa uz ugunskura;
- Recepte: Latviskā skābeņu zupa ar žāvētām ribiņām;
- Vitamīnu lādiņš uz pusdienu šķīvja– kuras nezāles ir ēdamas un kā tās pareizi pagatavot?
Aukstās zupas recepte (Image by Boomie from Pixabay)
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas