Ļaujoties pavasarim, nolēmām pagatavot gardo citronu tarti un izrādās olimpiskā šķēpmetēja Līna Mūze zina lielisku recepti. Ar to viņa arī bija gatava padalīties. Lūk, iespējams, labākā siera tarte, kādu būsi ēdis.
Siera tartei nepieciešamās sastāvdaļas:
- mandeļu milti
- kviešu milti
- sviests (1 paciņa)
- pūdercukurs
- 3 citroni
- 3 olas
Siera tartes recepte:
Mandeļu un kviešu miltus sajauc ar izkausētu sviestu. Pievieno pūdercukuru, sāli un masu izklāj kūkas pamatnē. To cep 15 min 200 grādos.
Citronu pildījumam no 3 citroniem izspiež sulu, pierīvē klāt citronu miziņu (vienu tējkaroti). Sulu karsē katliņā, pievieno pūdercukuru un sviestu. Kad masa uzkarsusi, tai pievieno trīs sakultas olas. Visu turpina vārīt uz lēnas uguns, līdz parādās burbulīši. Masu klāj uz izceptās kūkas pamatnes un visu cep vēl 5 min.
Pēc tam sakuļ olu baltumus ar cukuru kūkas virskārtas dekorēšanai. To klāj virsū gatavai kūkai. Ļauj olu baltumu masai sacietēt.
Citronu tarte, "Vakariņš ar savējiem"