Šis lieliskais itāļu ēdiens reti kuru spēj atstāt vienaldzīgu.
Lai pagatavotu tiešām autentisku un bezgala gardu lazanju, nedaudz būs
nepieciešams laiks. Bet rezultāts būs tā vērts. Piedāvājam izmēģināt lazanjas
recepti no raidījuma ‘’ Vakariņš ar savējiem’’ dalībnieces Amandas krājumiem.
Nepieciešams :
500g maltā gaļa
500g tomātu mērces
Lazanjas plāksnes plāksnes
500ml piens
3 ēdamkarotes miltu
50g sviesta
3 lieli tomāti
Garšvielas – baliziliks, malti pipari, sāls, šķipsniņa muskatrieksta (Bešamel mērcei)
400g rīvēts siers
Sīpoli
Ķiploki
Pagatavošana:
Sacep kopā smalki sagrieztu sīpolu ar ķiploku. Pievieno gaļu, garšvielas. Cepj līdz gatavs. Pievieno tomātu mērci un sutina 3-5min.
Pagatavo Bešamel mērci- uz pannas izkausē sviestu un pievieno miltus, garšvielas. Maisot cep 2min. Pievieno pienu un maisot sabiezina mērci, izmaisot visus kunkuļus. Pievieno šķipsniņu muskatrieksta.
Kārto sacepumu- pirmajā kārtā liek nevārītas makaronu plāksnes, pa virsu gaļas mērci un sagrieztus tomātus. Atkal liek makaronus, gaļas mērci un sieru. Tā turpina kamēr trauks ir pilns. Pa virsu uzlej sacepumam visu piena mērci un dāsni rīvētu sieru. Cep 180 grādos 45min.
Izmēģini arī:
Pasta ar vistas fileju un ķirbi
Klasiskais mājās pagatavojamais pesto
Ātrākais veids, kā pagatavot mērci makaroniem