Rudens ir
īstais laiks, lai pagatavotu gardu un aromātisku burkānkūku. Piedāvājam
izmēģināt recepti no raidījums ‘’Vakariņš ar savējiem’’.
Nepieciešams:
– 100g margarīna vai sviesta
- 100g kausēts Dzintars siers
- 4-5 ēdamkarotes pūdercukura
- Valrieksti
– 500g rīvētu burkānu
- 125ml olīveļļas
- 1 glāze cukura
- 4 olas
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
- 2 tējkarotes kanēļa
- 1,5 glāzes miltu
Pagatavošana:
Būs nepieciešamas 3 bļodas. Vienā bļodā samaisa burkānus un eļļu, bet otrā bļodā puto olas ar cukuru, līdz cukurs pakusis. Trešajā bļodā samaisa cepamo pulveri, kanēli, miltus. Tad visu trīs bļodu saturu pakāpeniski sajauc kopā. Pannā ieklāj cepampapīru, lej mīklu un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 20-25min (gatavs ir tad, kad, iedurot irbulīti, mīkla pie tā nepielīp). Kamēr mīkla cepjās, gatavo virspusi. Uz lēnas uguns izkausē margarīnu, pievieno un izkausē kausēto sieru, tad liek klāt pūdercukuru un arī izkausē. Noņem no uguns, ļauj padzist. Kad kūka izcepusies, to izņem no krāsns, 10 min padzesē un pa virsu lej gatavo šķidro masu + pārkaisa ar valriekstiem. Pasniedz atdzisušu.
Izmēģini arī :
Recepte - Apgrieztā Kanādas ābolkūka