Debesmannā (Image by coolkrc from Pixabay)
Debesmannā jeb uzpūtenis ir bērnības garša – salda, gaisīga un lauku svaigā gaisa apvīta, jo to mēdza gatavot vecmāmiņa savās lauku mājās, lai iepriecinātu ciemos atbraukušos. Tagad šo saldo reti kur vairs var atrast, bet, par laimi, ir saglabājusies vecmāmiņas recepte, kas ļauj šo kārumu pagatavot jaunajai paaudzei. Lūk, kā viņa to gatavoja.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 4 ēdamkarotes mannā;
- 1 burciņa sava mīļākā ievārījuma;
- Ūdens;
- Piens.
Uzpūteņa recepte:
- Savāra kārtīgu zaptsūdeni: 0,5 l ūdenī liec ievārījumu, kārtīgi samaisi, tad izkās to caur marli, lai ūdenī nav biezumu;
- Nokāsto ūdeni liec uz uguns vārīties, pievieno mannā un kārtīgi samaisi. Ļauj mannai uzvārīties, visu laiku cītīgi maisot saturu, lai putra nepiedeg;
- Kad manna kārtīgi uzbriedusi, putra kļuvusi biezāka, bet vēl aizvien šķidra, uzreiz tā jāputo. Izmantoju mūsdienu tehnoloģijas – mikseri;
- Jāputo ir ilgi (kādas 20 minūtes) – līdz masa ir dubultojusies un kļuvusi gaiša pēc krāsas. Līdz ar putošanu tā lēnām atdziest un paliek gaisīga.
Pasniedz debesmannā ar pienu – kā bērnībā.
Šeit arī citas vērtīgas receptes:
- Sautēti svaigie kāposti – vecmāmiņas recepte;
- Kā pagatavot izcili sulīgas kotletes?
- Kartupeļu klimpas ar sieru: mūsdienīgā recepte;
- Recepte: mīkstie un smeķīgie speķa pīrādziņi;
- Recepte: žagariņi, gluži kā bērnībā.
Debesmannā (Image by coolkrc from Pixabay)
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas