Cepti āboli, ekrānuzņēmums
Cepti āboli ir veselīgs deserts, kas noteikti ir pelnījis nokļūt arī Tavā vēderā! Piefiksē recepti un noskaties video, pagatavot vari jau šodien pat!
Nepieciešams:
- 6 āboli
- 1 ola
- 100 g medus
- 100 g žāvētu augļu
- 100 g lobītu mandeļu
- Pavisam nedaudz Cointreau liķieris (var iztikt arī bez tā)
Pagatavošana:
Āboliem izgriež serdes un lai nesaplaisātu miza ar nazīti nedaudz iegriež katram ābolam pa viduslīniju. Bļodā iesit olu, iemaisa medu, gabaliņos sagrieztus žāvētos augļus un sakapātas mandeles. Ābolus kārto cepešpannā, un sapilda ar maisījumu. Visu apslacina ar liķieri un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20 minūtes. Pasniedz tāpat vai ar dabisko jogurtu, vai plombīra saldējumu.
Lasi arī:
- Kā pareizi vākt un uzglabāt ābolus?
- Video recepte: lieliskais mājas zefīrs, ko pagatavot var pat bērni
- Recepte: ābolu kompots ziemai
Cepti āboli, ekrānuzņēmums