Podiņi
ir lieliska izvēle, lai pagatavotu maltīti, kura būs ne tikai ļoti aromātiska
un garšīga, bet arī veselīga. Podiņus gatavošanai var izvēlēties gan ikdienā,
gan arī kādā īpašākā svētku reizē. Šajos traukos iespējams pagatavot
visdažādākos ēdienus. Īpaši gardi sanāks dažādi sautējumi.
Nepieciešams:
- Kartupeļi
- Paprika
- Šampinjoni
- Zaļumi ( pēc izvēles. Dilles, pētersīļi, lociņi utt.)
- Sīpols
- Burkāns
- Marinēts gurķis
- Cūkgaļa
- Saldais krējums
- Sāls
- Pipari
Cūkgaļu sagriež mazos gabaliņos un pacep uz pannas kopā ar smalki sagrieztiem burkāniem un sīpoliem. Pārējos dārzeņus sagriež kubiciņos. Vispirms podiņos liek apcepto gaļu ar burkāniem un sīpoliem. Tālāk pa virsu kārto sagrieztos kartupeļus, papriku, šampinjonus un marinētos gurķus. Visu pārlej ar saldo krējumu ( kuram iepriekš pievienots sāls un pipari) un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos. Cep aptuveni vienu stundu. Īsi pirms cepšanas beigām podiņus pārkaisa ar rīvētu sieru un zaļumiem.
Izmēģini arī :
Kā pagatavot izcilus sparģeļus?