Lai arī indiešu virtuve Latvijā vēl nav kļuvusi ļoti iemīļota, pamazām
indiešu ēdieni ienāk arī mūsu virtuvēs. Indiešu ēdieni izceļas ar savu krāšņo
aromātu un brīnišķīgajām garšvielu kombinācijām. Šodien piedāvājām izmēģināt
pagatavot vienu no klasiskajiem indiešu ēdieniem – Palak Paneer.
Nepieciešams:
5 pakas svaigu spinātu
Gī sviests ( var aizstāt arī ar parasto)
Kumina sēklas
1 kanēļa kociņš
Melnie pipari
Kardamons
3 palieli sīpoli
2 tomāti
Tējkarote kurkumas
2- 3 tējkarotes Garam Masala garšvielas
Sāls pēc garšas
Panīr (paneer siers)
Pagatavošana:
Spinātus 10 minūtes pavāra un tad liek ledusaukstā ūdenī, lai tie nezaudētu savu koši zaļo krāsu. Tad spinātus sablenderē un pagaidām noliek malinā. Katliņā sviestā apcep tējkaroti kumina sēklu, 1 kanēļa kociņu, 5melnos piparu graudus, 1- 2 kardamona sēklas. Klāt pievieno 3 sagrieztus sīpolus, 2 sagrieztus tomātus, pievieno tējkaroti kurkumu un 2- 3 tējkarotes Garam masala garšvielu un sāli pēc garšas. Visu apcep. Visu masu sablenderē un lej atpakaļ katlā. Pievieno jau sablenderētos spinātus un visu uzvāra. Pievieno kubiciņos sagriezto Panīr ( nopērkams praktiski visos Latvijas lielākajos lielveikalos) sieru. Gatavs. Ēd kopā ar rīsiem vai bez piedevām.
Izmēģini arī :
Rukolas salāti ar ceptiem bumbieriem