Gvakamole ir ļoti iecienīta gan kā mērce kukurūzas čipsiem
un maizes grauzdiņiem, gan arī kā piedeva tortiljām. Gvakamoli patiesībā ir
salīdzinoši vienkārši pagatavot arī mājas apstākļos. Lūk, Gvakamoles recepte:
Nepieciešams:
2 gatavi avokādo
1 tomāts
Citrona vai laima sula
Kinza
Sāls
Ķiploks
Sīpols
Čili
Pagatavošana:
Avokādo nomizo, sagriež smalkos gabaliņos un pēc tam saspaida kārtīgi ar dakšiņu, līdz veidojas pastas veida masa. Tomātu sagriež smalkos, smalkos gabaliņos. Ļoti smalki sagriež arī sīpolu, kinzu un čili. Ķiploku izspiež caur spiedi. Visas sastāvdaļas sajauc kopā. Pievieno nedaudz citrona vai laima sulu un sāli pēc garšas! Lai labi garšo!
Izmēģini arī :
Ar gvakamoli un tīģergarnelēm pildītas batātes
Veselīgais ķirbju un burkānu biezenis