Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Kāda atšķirība starp kečupu, tomātu mērci un tomātu pastu?

Kečups, tomātu mērce un tomātu pasta - bieži dažādās receptēs var redzēt kādu no šīm sastāvdaļām, bet ar ko tās atšķiras un vai viena vietā var lietot citu?

Kečups

Kaut arī ļoti gards un pat neatņemams pie kraukšķīgiem frī kartupelīšiem, kečups no šīs trijotnes ir neveselīgākais, jo pārsvarā tā sastāvā ir visai maz tomātu. To vietā garšai tiek lietoti dažādi garšas pastiprinātāji, konservanti, E vielas un citas vielas, kas lētākajiem izstrādājumiem notušē garšas nepilnības, kā piemēram, cukums un etiķskābe. Svarīgi ir piebilsts, ka cukurs tajos tiešām ir daudz, tāpēc aizrauties ar kečupa lietošanu ikdienā nevajadzētu.

Tomātu mērce

Tomātu mērce ir produkts, kur aptuveni puse no sastāva ir tomātu biezenis. Ja vēlies izmantot to, izvēlies tādu, kura sastāvā ir maksimāli daudz tomātu, aptuveni 55-60%. Protams, arī tomātu mērcē ir pievienots cukurs, kartupeļu ciete, etiķskābe, sāls un citas garšvielas. Tomātu mērču piedāvājums veikalos ir tik plašs, ka iespējams atrast arī tādu, kurā nav pievienoti konservanti un garšas pastiprinātāji.

Tomātu pasta

Varētu teikt, ka tomātu pasta ir vislabākais un veselīgākais produkts, jo tā sastāvā ir tikai tomāti, bet arī te jālasa etiķete, jo ne visi ražotāji pie šīs receptes pieturas. Tomātu pasta ir bieza un koncentrēta, tāpēc no tās vari pagatavot pats savu tomātu mērci, pievienojot nedaudz pastai ūdeni. Citi pievieno arī nedaudz cukura, sāls vai citas garšvielas, iegūstot unikālu tomātu mērci, ko tālāk izmantot ēdienos. Arī receptēs parasti tomātu pasta ir jāizmanto nelielos daudzumos.

Receptes

Ņemot vērā, ka katrai no šīm mērcēm ir sava garša un tekstūra, mēs iesakām palikt pie receptes oriģinālās sastāvdaļas. Iespējams, tomātu mērce vai pasta nepieciešama, lai piešķirtu ēdienam nepieciešamo konsistenci, bet ar kečupu tas nebūs iespējams. Vai arī receptē svarīgs ir tieši kečups, kas sniedz citādāku garšu, ko savukārt nevarēs nodrošināt pasta. Protams, ja virtuvē tev patīk eksperimentēt, vari ar šīm sastāvdaļām variēt un ēdiens sanāks unikālāks. Smelies iedvesmu kādā no šīm receptēm un pagatavo pusdienās vai vakariņās ko gardu:

Tiesa gan, ne visiem ēdiens, kurā ir kāda no augstāk minētajām sastāvdaļām, ir piemērots. Piemēram, Kašers tomātus vispār nedrīkst ēst. Skaties video un uzzini, kāpēc tā.

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas