Piedāvājam
pagatavot brīnumaini gardu siera/biezpiena kūku. Īpaši šī kūka sajūsminās tos
ēdājus, kuri piedomā pie savas figūras, bet tajā pašā laikā tomēr grib arī šad
tad panašķoties.
Nepieciešams:
Pamatnei:
200 g cepumu bez
cukura;
5 ēdamkarotes vīnogu
kauliņu eļļas;
Sauja rieksti (mīļākie)
Kūkai:
4 olas
600 g vājpiena
biezpiens
400g grieķu jogurts
50 g kukurūzas ciete (
vai rīsu milti)
Vanilīns
Saldinātājs (stēvija
pēc garšas)
Ogu kārtai:
500 g ogas (man
saldētas & atkausētas avenes, mazliet mellenes)
10 g želatīns
Saldinātājs
Pagatavošana:
1.Uzkarsē cepeškrāsni
līdz 180 °C temperatūrai.
Blenderī vai ar gaļas
āmuru sasmalcina cepumus & riekstus, pārber
traukā, pievieno eļļu un
kārtīgi samaisa. Cepumu masu liek kūkas veidnē ar
karotīti izlīdzina un
piespiež (ieliek cepties uz 10min).
2.Olas, jogurtu,
biezpienu, saldinātāju, vaniļu liek trauka un
sablendē viendabīgā
masā. Iemaisa kukurūzas cieti.
2. Masu lej formā
un liek cepeškrāsnī
180 grādos un cep gatavu 30-35 minūtes. Izņem
un turpat formā
atdzesē.
4. Ogas liek katliņā
un uzvara kopa ar saldinātāju.
5. Uzbriedina želatīnu
auksta ūdeni. Pēc tam to izkausē karsta ūdens
peldē (Neuzvāra!)
5. Izšķīdināto
želatīnu lej klāt ogām, izmaisa un lej uz atdzisuša
sacepuma, liek
ledusskapi vismaz uz 4h.
Lai labi garšo!
Izmēģini arī :