Pasta ar vistu un sēnēm, ekrānuzņēmums
Pagatavo dievīgu pastu ar vistas fileju un sēnēm.
Nepieciešams:
- Pasta penne (makaroni penne)
- 150 grami vistas fileja
- Sēnes (der jebkuras, kas tev garšo)
- Nedaudz sāls un paprika
- Ķiploks
- Sīpols
- melnie pipari
- Glāze piena
- Glāze saldā krējuma
Pagatavošana:
Uzkarsē pannu, kurā apcep vistas fileju, kam pievieno sāli, paprikas pulveri un melnos piparus, kā arī ķiploku.
Atsevišķi pannā apcep sēnes, kurām arī pievieno sāli, paprikas pulveri un piparus.
Mērces pagatavošana:
Ielej pannā nedaudz eļļu un pievieno nedaudz sviestu. Kad sviests izkusis - pievieno smalki sagrieztu ķiploku, ko apcep. Tad pievieno sagrieztu sīpolu un apcep arī tos. Pannā pievieno karoti miltus, kurus iemaisa jau esošajā masā. Pēc tam pievieno 1 glāzi pienu, kam pieliek sāli un melnos piparus, kā arī pielej glāzi saldo krējumu. Visu laiku masa tiek intensīvi maisīta, lai neveidojās kunkuļi un tā kļūst viendabīga.
Kad mērce gatava – tajā ieber 2 glāzes pastu penne un uz lēnas uguns visu laiku maisa, līdz pasta iegūst vajadzīgo konsistenci. Pastu papildina ar timiānu un zaļumiem pēc vajadzības.
Pašās beigās, kad pasta jau gatava, tai pievieno iepriekš sagatavoto vistu, kuru iemaisa un pa virsu uzber sieru. Pannai uzliek vāku un tā dažas minūtes pastāv kamēr izkūst siers.
Labu apetīti
Vairāk lasi:
- Kādu vīnu izvēlēties pie pastas?
- Recepte vakariņām: Spageti ar gaļas bumbiņām
- Recepte pilngraudu pastai vistas un saldā krējuma mērcē
Pasta ar vistu un sēnēm, ekrānuzņēmums