Ābolu kompots, ekrānuzņēmums
Ābolu kompotam ir 2 lieliskas priekšrocības. No tā var gatavot gardu dzērienu, bet pašus ābolus var izmantot desertos vai ēst vienkārši kā našķi. Lūk, vienkārša recepte, kā pagatavot ābolu kompotu ziemai.
Nepieciešams:
- 2,5 - 3 kg citi un sulīgi āboli
- Smaržīgie pipari
- Krustnagliņas
- 2 l ūdens
- 800 g cukurs
- 1 tējk. citronskābe
- 300 ml 6% ābolu sidra etiķa vai 200 ml 9% etiķa
- 1 tējk. kanēlis
Pagatavošana:
Recepte paredzēta 7 – 8 0,7l burciņām. Izmanto stingrus un nepārgatavojušos, bet sulīgus ābolus. Izgriež ābolu serdes un sagriež 4-6 daļās. Sagrieztos ābolus ievieto ūdens peldē, kurā pievienota citronskābe. Tas nepieciešams, lai āboli nesabrūnētu.
Tīrās un sterilizētās burciņās ieliek katrā pa 2 smaržīgajiem pipariem un 3 krustnagliņām. Āboliem nolej citronskābes ūdeni un tos blīvi kārto burkās. Pēc tam ābolus pārlej ar vārošu ūdeni. Vēlams to darīt pakāpeniski, lai burkas nesaplīstu. Burkām uzliek sterilizētus vāciņus, bet tos neaiztaisa. Šādi izkarsē ābolus 5 minūtes. Pēc 5 minūtēm katlā nolej šo ūdeni, kurā karsējušies āboli un gatavo marinādi. Katlā jābūt 2 litriem ūdens. Ja ūdens nav pietiekami daudz, tad pielej svaigu ūdeni. Pievieno cukuru, etiķi un kanēli, un marinādi uzvāra. Karstu marinādi pārlej pāri āboliem burkās, aizvāko.
Lasi arī:
- Cidoniju sīrups – pavisam viegla recepte ziemas vitamīnu devai
- Idejas augļu un dārzeņu marinēšanai
- Ko iesākt ar bagātīgu ābolu ražu? 10 idejas ābolu pagatavošanai
Ābolu kompots, ekrānuzņēmums