Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: ābolu kompots ziemai

Ābolu kompots, ekrānuzņēmums

Ābolu kompots, ekrānuzņēmums

Ābolu kompotam ir 2 lieliskas priekšrocības. No tā var gatavot gardu dzērienu, bet pašus ābolus var izmantot desertos vai ēst vienkārši kā našķi. Lūk, vienkārša recepte, kā pagatavot ābolu kompotu ziemai.

Nepieciešams:

  • 2,5 - 3 kg citi un sulīgi āboli
  • Smaržīgie pipari
  • Krustnagliņas
  • 2 l ūdens
  • 800 g cukurs
  • 1 tējk. citronskābe
  • 300 ml 6% ābolu sidra etiķa vai 200 ml 9% etiķa
  • 1 tējk. kanēlis

Pagatavošana:

Recepte paredzēta 7 – 8 0,7l burciņām. Izmanto stingrus un nepārgatavojušos, bet sulīgus ābolus. Izgriež ābolu serdes un sagriež 4-6 daļās. Sagrieztos ābolus ievieto ūdens peldē, kurā pievienota citronskābe. Tas nepieciešams, lai āboli nesabrūnētu.

Tīrās un sterilizētās burciņās ieliek katrā pa 2 smaržīgajiem pipariem un 3 krustnagliņām. Āboliem nolej citronskābes ūdeni un tos blīvi kārto burkās. Pēc tam ābolus pārlej ar vārošu ūdeni. Vēlams to darīt pakāpeniski, lai burkas nesaplīstu. Burkām uzliek sterilizētus vāciņus, bet tos neaiztaisa. Šādi izkarsē ābolus 5 minūtes. Pēc 5 minūtēm katlā nolej šo ūdeni, kurā karsējušies āboli un gatavo marinādi. Katlā jābūt 2 litriem ūdens. Ja ūdens nav pietiekami daudz, tad pielej svaigu ūdeni. Pievieno cukuru, etiķi un kanēli, un marinādi uzvāra. Karstu marinādi pārlej pāri āboliem burkās, aizvāko.

Lasi arī:

Ābolu kompots, ekrānuzņēmums

Ābolu kompots, ekrānuzņēmums

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas