Baklažāni, Image by Andy M. from Pixabay
Vai zināji, ka baklažāni ir bagātīgi ar kāliju, mangānu, magniju, fosforu, vitamīniem C, K un B6? Pagatavo vērtīgus un arī sātīgus baklažāna salātus!
Nepieciešams:
- 2 baklažāni
- 2 tomāti
- 2 sīpoli
- 3-4 ēd.k. grieķu jogurts
- 1 citrons
- Sāls
- Pipari
- Kurkuma
- Kaltēti, smalcināti čili pipari
- Eļļa cepšanai.
Pagatavošana:
Baklažānu nomazgā, sagriež kubiciņos, pievieno visas garšvielas, izņemot čilli, un liek cepties uzkarsētā pannā uzkarsētā eļļā līdz baklažāni apcepušies mīksti. Pirms baklažānus noņem no plīts, tiem pievieno smalcinātus kaltētos čili pēc garšas.
Tomātus un sīpolus sagriež, ieliek dziļā bļodā un pievieno saceptos baklažāna kubiņus, piespiež citrona sulu un pievieno grieķu jogurtu. Visu kārtīgi samaisa un salāti gatavi! Labu apetīti!
Lasi arī:
Baklažāni, Image by Andy M. from Pixabay