Balandu - nātru zupa, Photo by Ponyo Sakana from Pexels
Ikviena nezāle ir zālīte, kas ir ēdama vai izmantojama kaut kādos konkrētos nolūkos. Nereti savas piemājas dārzā nākas pukoties par nezālēm, kuras apnicīgi un bezgalīgi ravē. Tomēr r vērts uz to paraudzīties no cita skatu punkta, un priecāties par gardu zupas sastāvdaļu. Lūk, kā pagatavot balandu – nātru zupu!
Nepieciešams:
- 200 g nātru lapas,
- 200 g balandas,
- 1 glāze putraimi,
- 100 g sīpols,
- 50 g augu eļļa,
- sāls pēc garšas,
- skābs krējums,
- zaļumi.
Pagatavošana:
Nātres un balandas noblanšē vārošā ūdenī. Sīpolu sagriež mazos gabaliņos un apcep eļļā 2 – 3 minūtes, pievieno skābu krējumu (pēc gaumes) un nedaudz pasautē. Balandu – nātru blanšējumā izvāra putraimus. Kad putraimi gandrīz mīksti, pievieno sacepto sīpolu - krējuma masu. Pirms zupas pasniegšanas to pārkaisa ar zaļumiem.
Lasi arī:
- Nātres uzturā - kā uzņemt un kā palīdz veselībai?
- Veselīgā nātru zupa uz ugunskura
- Zālīšu – nezālīšu smūtijs. Izcili gards un veselīgs!
Balandu - nātru zupa, Photo by Ponyo Sakana from Pexels