Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: Banānu ievārījums – 4 dažādi veidi

Banānu ievārījums, Photo by Mateusz Feliksik on Unsplash

Banānu ievārījums, Photo by Mateusz Feliksik on Unsplash

Recepte banānu ievārījumam, iespējams, ir aktuāla arī Tev! Tas ir lielisks veids, kā realizēt lielu daudzumu banānus, tādēļ piedāvājam tev pagatavot banānu ievārījumu 4 dažādos veidos!

Vienkāršs banānu ievārījums

Nepieciešams:

  • Banāni, 1 glāze ripiņās sagriezti
  • Cukurs, 1 ½ glāze
  • Ūdens, ½ glāze
  • Citronskābe

Pagatavošana:

Banānus nomizo un sagriež šķēlītēs. Ūdenim pievieno cukuru un uzvāra, ievieto tajā banānus un vāra. Pēc garšas pievieno citronskābi, lai mazinātu saldumu.

Banānu ievārījums ar apelsīnu sulu

Nepieciešams:

  • Banāni, 600 g
  • Apelsīni, 300 g
  • Cukurs, 250 g

Pagatavošana:

Nomazgā apelsīnus un banānus. No apelsīniem izspiež sulu. Banānus sagriež ripiņās un saspaida ar dakšu. Ja blendēsi, izvārījums būs kā vienveidīga masa, bet spaidot varēs sagaršot augļu gabaliņus.

Apelsīnu sulu ielej bļodā ar banāniem, labi samaisa. Pievieno cukuru, samaisa un trauku pārklāj ar plānu drānu. Atstāj 1-1 ½ stundas ievilkties un izkust cukuram.

Banānu masu vāra uz nelielas uguns aptuveni 15 minūtes. Noputo pēc vajadzības. Noņem no plīts un atstāj pusstundu mierā. Pēc tam ievārījumu labi samaisa un atkal liek vārīties uz nelielas uguns, regulāri maisot. Vāra 30 minūtes.

Ievārījumu pilda iepriekš sterilizētās burkās, cieši aizvāko un apsedz ar siltu dvieli. Kad burkas atdzisušas, uzglabā vēsā un tumšā vietā.

Banānu ievārījums ar apelsīniem un citroniem

Nepieciešams:

  • Banāni (mizoti) – 600 g
  • Apelsīni - 800 g
  • Citroni - 2 gab.
  • Cukurs - 350 g

Pagatavošana:

Nomazgā apelsīnus un citronus. Vienam apelsīnam un vienam citronam norīvē miziņu. Nomizo balto mizas daļu un sadala augļus šķēlītēs. Nomizo un sadala arī pārējos apelsīnus un citronus. Visas citrusu daiviņas izloba no plēves apvalciņa un iztīra no sēklām. Mīkstumus sablendē. Banānus nomizo, sagriež šķēlītēs.

Citrusaugļu mīkstumu ar sulu ielej katlā, ievieto tajā banānus un karsē uz vidējas uguns. Kad sāk vārīties, pakarsē vēl 5 minūtes, noputo. Pēc tam samazina uguni un turpina vārīt 40 minūtes, regulāri apmaisot. Pēc tam pievieno sarīvētās miziņas un pavāra vēl 5 – 10 minūtes.

Ievārījumu pilda iepriekš sterilizētās burkās, aizvāko, burkas apgāž otrādāk līdz tās atdziest un pārvieto uz vēsu, tumšu telpu.

Banānu ievārījums ar citronu un kanēli

Nepieciešams:

  • Banāni - 1 kg
  • Kanēlis - 1 standziņa
  • Citrons - 1 gab.
  • Cukurs - 400 g
  • Ūdens - 150 ml
  • Alkoholiskais dzēriens (pēc gaumes) - 30 ml

Pagatavošana:

Ūdenim pievieno cukuru un uzsilda līdz tas izkūst. Izspiež citronu, sulu pievieno sīrupam. Pievieno arī kanēļa standziņu un pašu citrona mizu, vāra 2 – 3 minūtes.

Nomizo banānus, sagriež ripiņās un ieliek sīrupā, vāra vēl 20 minūtes uz nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot un noputojot pēc nepieciešamības. Pēc tam izņem kanēļa standziņu un citrona mizu, bet neizmet. Vārījumu sablendē, tajā ievieto atpakaļ mizu un kanēli, un turpina vārīt līdz tiek iegūta vēlamā konsistence jeb biezums. Pēc tam gan izmet citrona mizu un kanēļa standziņu, un masā pielej alkoholisko dzērienu un samaisa.

Ievārījumu noņem no uguns un pilda iepriekš sterilizētās burkās, aizvāko. Kad burkas atdzisušas, tās uzglabā vēsā vietā.

Lasi arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...