Baraviku risoto var pagatavot arī no šampinjoniem Un kāpēc gan nepamēģināt to pagatavot arī no gailenēm, ja tāda ir tavā krājumā? Nešaubāmies, ka garšos tikpat lieliski, cik Edgara Masaļska gatavotais sēņu risoto raidījumā “Vakariņš ar savējiem”!
Nepieciešams:
- Pērļu grūbas
- Baravikas vai šampinjoni
- Sīpoli
- Liesais siers
- Mandeļu piens bez cukura
Pagatavošana:
Liek vārīties ūdeni grūbām Pa to laiku, kamēr vārās grūbām ūdens, uz pannas apcep smalki sagrieztas sēnes un sīpolus. Sariež mazos kubiņos sieru. Kad grūbas novārījušās, tās sajauc kopā ar apceptām sēnēm un sīpoliem, un vēl nedaudz pasautē (ne vairāk kā 10 minūtes), pievieno klāt sieru Kad tas izkūst, pielej arī mandeļu pienu. Risoto maisot pievieno arī sāli un piparus pēc garšas.
Pagatavo arī:
- Recepte: Rukolas salāti ar ceptiem bumbieriem no “Vakariņš ar savējiem”
- Recepte: Ābolu pīrāgs ar saldējumu no “Vakariņš ar savējiem”
- Recepte: Prjaņiku kūka no “Vakariņš ar savējiem”