Raidījumā “Māmiņu klubs” Rimi garšas eksperts Normunds Baranovskis rāda meistarklasi garda biešu pīrāga pagatavošanai, kas ir īstenās latviešu svētku - sarkanbaltsarkanās krāsās. Šī recepte piemērota arī cilvēkiem ar laktozes nepanesamību.
Nepieciešams:
Biešu pīrāgam:
- 100g avokado
- 500g vārītu biešu;
- Laims;
- 200g miltu;
- 5 olas;
- 200g miltu;
- Ūdens.
Salātiem:
- Cidoniju sīrups;
- Eļļa;
- Daļa baltā redīsa;
- ½ ābola;
- Baziliks;
- Pētersīļi;
- Sāls.
Pagatavošana:
Bļodā iespiež nogatavinātu, mīkstu avokado, pievieno šķipsnu sāls un miltus, arī 2 ēd.k. ūdens. Mīklu labi izmīca, tai jāturas kopā, bet, ja nepieciešams, var pievienot vēl nedaudz ūdeni. Gatavu mīklu atpūtina 20 minūtes ledusskapī, pēc tam izrullē un ieklāj to ieeļļotā veidnē, sadursta mīklā caurumiņus, pēc tam liek cepties cepeškrāsnī 190C temperatūrā 12 minūtes.
Bietes, garšvielas, sulu no 1 laima un olas sablendē vienā biezenī. Gatavo pildījumu lej izceptajā mīklas veidnē un cep 180C karstā cepeškrāsnī 17 minūtes. Pēc tam pīrāgu atdzesē.
Pīrāgu pasniedz ar salātiem, kas pagatavoti sekojoši:
Sasmalcina redīsu, pievieno salātus, ābola šķēlītes. Visu pārlej ar ½ laima sulas, pārkaisa sāli. Pārlej arī ar cidoniju sīrupu un rapšu eļļu. Visu samaisa. Labu apetīti!
Pagatavo arī:
- 5 saldi, sarkanbaltsarkani ēdieni tavam svētku galdam!
- Recepte: Sarkanbaltsarkanā kūka “Sarkanais samts”
- Recepte: Vecrīgas jeb vēja kūkas