Biezpiena pončiki, ekrānuzņēmums
Biezpiena pončiki ar zemeņu mērci – izklausās tik gardi, ka jau šodien pat gribēsies panašķoties. Pārliecinies, vai Tev ir visas nepieciešamās sastāvdaļas un dodies gatavot gardos pončikus un zemeņu mērci!
Nepieciešams:
Pončikiem:
- 400g biezpiens (9%)
- 50g cukurs
- 1 ēd.k. vaniļas cukurs
- ½ tējk. sāls
- 2 olas
- ½ tējk. galda etiķis
- ½ tējk. dzeramā soda
- 100g kviešu milti + milti pončiku apviļāšanai
- Eļļa fritēšanai
- Pūdercukurs dekorēšanai
Zemeņu mērcei:
- 500g zemenes
- 100g cukurs
Pagatavošana:
Sajauc biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un olas viendabīgā masā. Etiķi sajauc ar dzeramo sodu un pievieno biezpiena masai. Pieber miltus, visu kārtīgi samaisa. Veido apaļas bumbiņas, kuras apviļā miltos un vāra eļļa zeltaini brūnus. Gatavus pončikus pārkaisa ar pūdercukuru.
Zemeņu mērci pagatavo sablendējot zemenes ar cukuru. Pončikus mērcē zemeņu mērcē un našķojas! Labu apetīti!
Lasi arī:
- Recepte: žagariņi, gluži kā bērnībā
- Recepte: Vegāniskie brokastu plāceņi
- Video recepte – gaisīgais rabarberu muss
Biezpiena pončiki, ekrānuzņēmums