Ko var pagatavot no burkāniem? Salātus? Sulu? Izmantot sautējumos
un zupās? Protams, bet vai zināji, ka no
tā iznāk lieliska kūka? Jā! Pagatavo burkānkūku ar smeķīgu pildījumu,
gluži kā raidījumā “Vakariņš ar savējiem”! Noskaties arī zemāk video, kurā arī nodemonstrē, kā šo kūku pagatavot.
Nepieciešams:
- 2 lieli burkāni
- 2 vidēji lieli āboli
- 150g kviešu milti
- Cukurs pēc garšas
- 1 ola
Pildījumam:
- 100g krēmsiers
- Pūdercukurs
- Citronu miziņa
Pagatavošana:
Sarīvē burkānus un ābolus, tos sajauc kopā ar cukuru pēc
garšas, pievieno miltus, olu, visu kārtīgi samaisa. Mīklu lej formā un cep 40
minūtes 180C temperatūrā.
No formiņas izņem kūku, sagriež uz pusēm un uz vienas no tām
smērē svaigo sieru ar pūdercukuru, tad liek otru pusi virsū.
Pagatavo arī:
Recepte:
Mango deserts no “Vakariņš ar savējiem”
Recepte:
Rīsu nūdeles ar zilo sieru no “Vakariņš ar savējiem”