Zemenes, Photo by Ivanna Kykla from Pexels
Vai zināji, ka zemenes var marinēt? Jā! Un tas ir pavisam neparasts, piesātinātas garšas deserts pieaugušajiem. Pārsteidz draugus ar šo marinēto zemeņu desertu, kas tiek pasniegts ar vīnu!
Nepieciešams:
- Sarkanvīns, 1 pudele
- Šampanietis vai dzirkstošs baltvīns, 1 pudele
- 2 vaniļas standziņas
- 1 kanēļa standziņa
- Anīss, šķipsna (aptuveni 1/4 tējk)
- Fenheļa sēklas, 1 tējk.
- Brūnais cukurs, 140 gr
- Zemenes, 500 g
Pagatavošana:
Katlā ielej sarkanvīnu, ievieto iegrieztas vaniļas standziņas, kanēli, anīsu, fenheli, cukuru, un vāra līdz katlā atlicis apmēram 400g vīns. Pēc tam nokāš un atdzesē. Kad atdzisis, ievieto tajā nomazgātas, uz pusēm pārgrieztas zemenes, ieliek ledusskapī uz apmēram pusstundu.
Pasniedz deserta trauciņos kārtotas zemenes, kas pārlietas ar šampanieti vai dzirkstošo vīnu.
Lasi arī:
- Zemeņu sambuks: recepte
- Atspirdzinošs arbūzu Mohito: video recepte
- Maigais zemeņu muss: video recepte
Zemenes, Photo by Ivanna Kykla from Pexels