Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Griķu sacepums – griķu plācenīši

Griķi, Image by Margo Lipa from Pixabay

Griķi, Image by Margo Lipa from Pixabay

Esi pieradusi ēst griķus vien vārītus? Izrādās, ka no tiem var pagatavot arī gardu sacepumu! Vēlies pamēģināt? Lūk, recepte!

Nepieciešams:

  • Griķi, 200 g
  • Sviests, 20 g
  • Sāls ½ tējk.
  • Rīvmaize
  • Milti
  • Ola, 1 gab.
  • Eļļa

Pagatavošana:

Griķus noskalo, ieliek katlā, pārlej ūdeni, pievieno sviestu un sāli. Visu samaisa un liek vārīties. Vāra līdz griķi paliek ķepīgā putra.

Pārtikas plēvi saslapina ar ūdeni. Uz tās kārto griķus un izlīdzina. Putru liek ledusskapī vai saldētavā 20-30 minūtēm atdziest un sacietēt. Pēc tam to sagriež porcijās, panē miltos, olā un rīvmaizē un apcep eļļā no abām pusēm.

Pasniedz ar ievārījumu, medu vai kausētu sviestu.

Pagatavo arī:

Griķi, Image by Margo Lipa from Pixabay

Griķi, Image by Margo Lipa from Pixabay

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas