Griķi, Image by Margo Lipa from Pixabay
Esi pieradusi ēst griķus vien vārītus? Izrādās, ka no tiem var pagatavot arī gardu sacepumu! Vēlies pamēģināt? Lūk, recepte!
Nepieciešams:
- Griķi, 200 g
- Sviests, 20 g
- Sāls ½ tējk.
- Rīvmaize
- Milti
- Ola, 1 gab.
- Eļļa
Pagatavošana:
Griķus noskalo, ieliek katlā, pārlej ūdeni, pievieno sviestu un sāli. Visu samaisa un liek vārīties. Vāra līdz griķi paliek ķepīgā putra.
Pārtikas plēvi saslapina ar ūdeni. Uz tās kārto griķus un izlīdzina. Putru liek ledusskapī vai saldētavā 20-30 minūtēm atdziest un sacietēt. Pēc tam to sagriež porcijās, panē miltos, olā un rīvmaizē un apcep eļļā no abām pusēm.
Pasniedz ar ievārījumu, medu vai kausētu sviestu.
Pagatavo arī:
- Veselīgais ķirbju sēklu sviests
- Ķirbju plācenīši
- Recepte: kartupeļu – siera bumbas
Griķi, Image by Margo Lipa from Pixabay