Ko darīt ar pāraugušajiem gurķiem? Šī gurķu salātu recepte, ko daudzi zina kā Latgales salātus, noteikti ir lielisks risinājums pat pāraugušu gurķu realizēšanai.
Nepieciešams:
- Gurķi, 2 kg
- Sīpoli, 400-500 g
- Dilles, 100 g
- Cukurs, 2 ēd.k.
- Sāls, 1 ēd.k.
- 9% etiķis, 5 ēd.k.
- Eļļa, 10 ēd.k.
Pagatavošana:
Gurķus nomizo, bet ja tie ir pārauguši, izņem sēklotni un svaru rēķina bez tās. Kad tas izdarīts, gurķus sagriež plānās šķēlītēs. Nomizo un plānās ripiņās sagriež arī sīpolus. Gan gurķus, gan sīpolus ievieto katlā vai lielā bļodā un pievieno sāli, cukuru, eļļu, etiķi, diles. Visu kārtīgi sajauc un atstāj 2-3 stundas mierā. Kad attiecīgais laiks pagājis, gurķi būs atsulojušies un tos blīvi varēs pildīt iepriekš sterilizētās burkās. Ņem vērā, ka marināde noteikti garšos stiprāk, kā no sākuma, tā tam jābūt! Kad burkas sapildītas, tām uzliek vāciņus, bet neaiztaisa, un pasterizē 85-90 grādu temperatūrā (1/2l burkas - 20 minūtes, 1l burkas - 25 min). Pēc tam burkas aizvāko un apsedz ar siltu dvieli vai segu, līdz tās atdziest.
Lasi arī:
- Idejas, kur realizēt tomātu ražu – receptes
- Recepte: Skābēti gurķi
- Cel galdā kabaci!