Ola, Photo by Michael Dagonakis on Unsplash
Ceptas olas ir svaigu olu izstrādājumu galvenais dārgakmens, taču izcila olu pagatavošana var būt sarežģīta. Dažādas metodes ietver etiķa pievienošanu tikko verdošam ūdenim, virpošanu, izkāšanu un sālīšanu vai jebkuru citu metodi, kas ir diezgan sarežģīta. Ja vienkārši nav laika uzvārīt ūdeni un gaidīt, kamēr vientuļā ola pagatavosies, mēģini to pagatavot mikroviļņu krāsnī. Šajā receptē pagatavotā ola būs ar mīkstu dzeltenumu.
Nepieciešams:
- Ola, 1 gab.
- Ūdens, apmēram 200 ml
- Garšvielas pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
Piepildi lielu krūzi ar ūdeni, apmēram, 2 trešdaļas. Pārsit olu, tā lai nesaplīst dzeltenums un uzmanīgi ielej olu krūzē ar ūdeni. Ievieto krūzi mikroviļņu krāsnī uz vienu minūti. Izmanto karoti, lai izņemtu olu no ūdens, un uzberot garšvielas pēc vēlēšanās, vari baudīt ātrās brokastis.
Iegaumē: Ar zobu bakstāmo kociņu ātri iedur dzeltenumā caurumu. Dzeltenumam vajadzētu neizplūst, bet tas pasargās to no uzsprāgšanas gatavošanas procesā.
Ja olu baltums nav pilnībā pagatavojies pēc vienas minūtes, ļauj olai 30 sekundes nostāvēties karstā krūzē, kas piepildīta ar ūdeni. Ja tas joprojām nav pilnībā gatavs, ievieto krūzi atpakaļ mikroviļņu krāsnī vēlreiz ik pēc 10 sekunžu intervāliem, pārbaudot tā gatavību.
Mikroviļņu krāsnī vārītas olas būs ar perfektu, nedaudz šķidru dzeltenumu. Ja vēlies, lai dzeltenums būtu cietāks un vārītāks, vienkārši atstāj olu siltā ūdenī uz dažām papildu sekundēm.
Izmēģini arī:
- Mājās gatavots olu liķieris
- Olu baltuma sejas maska
- Brokastu receptes ideja – ar olu pildīti tomāti
- Olas Benedikta gaumē: recepte
Ola, Photo by Michael Dagonakis on Unsplash