Sviests, foto - rodeopix in Pixabay
Pagatavot mājās augstākā labuma kvalitatīvu sviestu ir
pavisam vienkārši! Turklāt ar paša gatavotu sviestu var radīt neskaitāmas
garšas variācijas! Vienkārši pievieno zemāk redzamai pamācībai pēc sviesta
kulšanas jebkuras vēlamās sastāvdaļas – himalaju sāli, ķiplokus, dilles un
citus garšaugus, un kārtīgi tos iejauc masā.
Lai pagatavotu sviestu, vienīgā sastāvdaļa, kas
nepieciešama, ir saldais krējums! To vari kult, intensīvi maisīt vai pat kratīt
aizvākotā, tīrā burkā. Saldo krējumu jākuļ tik ilgi, kamēr tas sabiezē un izveidojas
sviests un atdalās šķidrums. To jānolej, sviesta masu jāizspiež. Lai sviests
uzglabātos ilgāk, pēc tam masu var noskalot un izspiest lieko ūdeni, tomēr tas
lieliski garšo arī bez skalošanas.
Zemāk noskaties vairākas pamācības, kā pašam pagatavot sviestu.
Izmēģini arī kādu no šim receptēm:
- Viegli pagatavojama ķiploku mērcīte
- Madaras Biedriņas cūkgaļas medaljoni ar āboliem un sidru
- Biešu panna cotta
- Madaras Biedriņas tunča steiks ar siltajiem kartupeļu salātiem
- Pildīti sīpoli – recepte, kas Tev liks iemīlēt sīpolus!
Sviests, foto - rodeopix in Pixabay