Baltmaize, Photo by KWON JUNHO on Unsplash
Paša cepta baltmaize – vai var būt labāka par veikalā pirkto?
Bet protams! Turklāt arī pagatavot nav sarežģīti!
Nepieciešams:
- 50ml olīveļļa
- 14g sausais raugs
- 15g sāls
- 15g cukurs
- 350 – 400ml silts ūdens
- 700g milti
- 1 ola
- Sezama sēklas
Pagatavošana:
Bļodā izsijā miltus, pielej ūdeni un eļļu, ar rokām maisa mīklu.
Pievieno pārējās sastāvdaļas un visu cītīgi maisa. Mīklu mīca aptuveni 10
minūtes. Pēc tam veido kukulīša formu, novieto uz cepešpannas, kukulītī (mīklā)
veic iegriezumus ar nazi. Pēc tam šo mīklas kukulīti atstāj 40 minūtes uzbriest.
Kad laiks pagājis, sakuļ olu un ar to apsmērē mīklas kukulīti, uzkaisa sezama
sēkliņas. Kukulīti ievieto 200C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.
Kad maizīte izcepusies, to izņem no krāsns, uzliek uz koka
dēlīša un apklāj ar dvielīti līdz maize atdziest.
Lasi arī:
- Krāsnī cepta saldskābā maizīte
- Recepte: Madaras Biedriņas šakšuka ar zaļajiem zirnīšiem
- Recepte: Madaras Biedriņas cūkgaļas medaljoni ar āboliem un sidru
Baltmaize, Photo by KWON JUNHO on Unsplash