Kakao krēms ar dzērveņu mērci pavisam iespējams ir arī viens no Taviem mīļākajiem bērnības našķiem! Tagad mums ir recepte ar tieši tādu kakao krēmu, kādu gatavoja agrākos laikos!
Nepieciešams:
- Skābais krējums
- Pūdercukurs
- Želatīns
- Dzērveņu ķīselis, sausais maisījums
Pagatavošana:
Skābo krējumu saputo ar pūdercukuru pievieno kakao un visu
vēlreiz saputo. Uzbriedina
želatīnu. Kad tas ir uzbriedis, izkausē karstā ūdens peldē. Izkausēto želatīnu
pievieno krēmam.
Gatavo dzērveņu mērci: Uzvāra ūdeni. Gatavo maisījumu sajauc ar ūdeni un maisot pievieno karstam ūdenim. Protams, var pagatavot dzērveņu mērci arī no īstām, saldētām vai svaigām dzērvenēm, ja tādas ir. Tad ir jānovāra ogas (uzliec katlam vāku, citādi ogas sakarsušas sprāgs un viss būs izšķaidīts), jāizkāš no biezumiem. Dzērveņu sulai pievieno cukuru un vārot iemaisa ar ūdeni atšķaidītu kartupeļu vai kukurūzas cieti.
Pagatavo arī:
- Garneļu groziņi no “Vakariņš ar savējiem”
- Rukolas salāti ar ceptiem bumbieriem no “Vakariņš ar savējiem”
- Prjaņiku kūka no “Vakariņš ar savējiem”