Šokolādes pudiņš, Photo by American Heritage Chocolate on Unsplash
Gaisīgs, salds un ļoti garšīgs kakao – šokolādes pudiņš ir īsta gastronomiskā bauda, ko novērtēs ikviens!
Nepieciešams:
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 4 ēdamkarotes kukurūzas ciete
- 1/4 tējk. sāls
- 1/2 tase cukurs
- 2 glāzes piena
- 4 ēdamkarotes saldā krējuma
- 50 grami tumšās šokolādes (pussaldā)
- 1 tējkarote vaniļas esences
Pagatavošana:
Vispirms katliņā ar iesijā kakao pulveri, kukurūzas cieti un sāli. Tad pievieno cukuru un visu kārtīgi samaisa.
Pakāpeniski pievieno pienu un saputo, līdz tas ir labi sajaukts. Novieto pannu uz vidējas uguns un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
Pēc apmēram 4-5 minūtēm, kad maisījums sāk burbuļot un sabiezē, samazina uguni līdz minimumam. Pievieno šokolādi un saldo krējumu un turpina maisīt, līdz šokolāde pilnībā izkūst pudiņā, apmēram 2 minūtes vai līdz tas sabiezē līdz vēlamajai konsistencei.
Noņem to no uguns, pēc tam pievieno vaniļu un turpina maisīt apmēram minūti, līdz tas ir vienmērīgi samaisīts.
Ielej to sagatavotajos deserta trauciņos. Ļauj pilnībā atdzist līdz istabas temperatūrai un pēc tam ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām vai uz nakti, lai atdziest.
Pasniedz pudiņu ar putukrējumu vai vienkārši ar šokolādes skaidiņām.
Pagatavo arī:
- Madaras Biedriņas šokolādes ķiršu kūka
- “Našķoties” Zanes dubultās šokolādes pīrāgs.
Šokolādes pudiņš, Photo by American Heritage Chocolate on Unsplash