Karamelizēti bumbieri, Photo by Anna Pyshniuk from Pexels
Bumbieru sezonā tie noteikti var būt lielisks papildinājums ne tikai svaigā veidā, bet arī kā gards deserts, kas pasniegts kopā ar saldējumu. Karamelizēti bumbieri ar pekanriekstiem ir lieliska izvēle saldākam vakaram, ko Tev iemācīs pagatavot Elmārs Tannis un Baiba Soika.
Nepieciešams:
- Bumbieri, 2 gb
- Sviests vai kokosa eļļa, 100 g
- Agaves vai kļavu sīrups, vai medus, 50 g vai brūnais cukurs, 2 ēd.k.
- Pekanrieksti vai valrieksti, 100 g
- Contreau liķieris, 50 g
- Rozmarīns
- Kajēnas pipari
- Saldējums
Pagatavošana:
No dotajām sastāvdaļām iznāks deserts 4 personām.
Gatavus bumbierus nomazgā, nomizo un izgriež serdi, mīkstumu sagriež daivās. Pekanriekstus sakapā. Pavisam nedaudz sakapā arī rozmarīnu un kejēnas piparus. Sviestu vai kokosa eļļu uzkarsē pannā un tajā 5 minūtes apcep bumbierus. Pēc tam pievieno agaves vai kļavu sīrupu, vai medu vai brūno cukuru. Pievieno arī pekanriekstus vai valriekstus, rozmarīnu un kajēnas piparus, apsmidzina ar apelsīna liķieri. Karamelizētos bumbierus pasniedz ar saldējumu!
Pagatavo arī:
- Uz mēles kūstoši cepti āboli ar gardu pildījumu
- Recepte: Brūkleņu vai citu ogu liķieris
- Pagatavo gardo marcipāna kūku pats!
Lasi arī:
- Elmārs Tannis atklāti par jaunajām attiecībām
- Tannis par meitas cīņu ar vēzi: viņa ir varonis
Karamelizēti bumbieri, Photo by Anna Pyshniuk from Pexels