Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: kartupeļu – siera bumbas

Kartupeļu - siera bumbas, ekrānuzņēmums

Kartupeļu - siera bumbas, ekrānuzņēmums

Vai zini, cik daudz veidos var pagatavot kartupeļus? Ja vēlies pagatavot vienkārši izcilu uzkodu – noteikti nevilcinies un pagatavo kartupeļu – siera bumbas! Tu nespēsi pretoties šim gardumam.

Nepieciešams:

  • 3 kartupeļi,
  • Koriandrs, 1 tējk.
  • Čilli pulvesis vai pārslas, ½ tējk.
  • Sāls pēc garšas
  • Malti melnie pipari, pēc garšas
  • Oregano, ½ tējk.
  • Mozarella siers, ¼ glāze rīvēts un kubiņos sagriezts, neliels gabals siera

Garoziņai:

  • Milti, 2 ēd.k.
  • Kukurūzas vai kartupeļu ciete, 2 ēd.k.
  • Sāls, pēc garšas
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • Ūdens, ¼ glāze
  • Rīvmaize

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo, sagriež gabalos un novāra. Pēc tam saspaida viendabīgā masā. Pievieno koriandru, čili, sāli, maltus piparus, oregano, rīvētu Mozarella sieru un visu kārtīgi samaisa.

No iegūtās kartupeļu masas veido bumbiņas, kurām viducī ievieto kubiņos sagrieztu sieru.

Atsevišķi sajauc sastāvdaļas garoziņas veidošanai – miltus, cieti, sāli un piparus, kā arī ūdeni. Visu kārtīgi samaisa. Šajā maisījumā kārtīgi apviļā kartupeļu bumbas, pēc tam tās apviļā rīvmaizē un uz vidēji lielas uguns vāra eļļā zeltaini brūnus.

Ēd tāpat vien vai pasniedz kopā ar kādu gardu mērcīti vai pat alu.

Lasi arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...