Klasiskā rulete ar vārīto krēmu ir lieliska izvēle svētku galdam vai vienkārši sagaidot viesus. Turklāt ruleti vari papildināt ar dažādām svaigām ogām. Lūk, recepte!
Nepieciešams:
Biskvītam:
- 7 olas
- 7 ēd.k. cukurs
- 4 ēd.k. milti
- 3 ēd.k. kartupeļu ciete
- Šķipsna sāls
Krēmam:
- 6 olu dzeltenumi
- 100g cukurs
- 1 tējk. vaniļas cukurs
- 40g kukurūzas ciete
- 500 ml piens
- 100g sviests
Papildus – ievārījums pēc izvēles vai svaigas ogas, piemēram, zemenes.
Pagatavošana:
Atdala olu dzeltenumus no olu baltuma. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, iesijā miltus un kartupeļu cieti. Olu baltumam pievieno šķipsniņu sāli un sakuļ stingrās putās. Putas iecilā sakultajā olu dzeltenumā. Masu izklāj uz cepešpannas, izlīdzina un cep 180C 12 minūtes.
Uzkarsē pienu. Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un visu sakuļ. Masai lēnām lej klāt karstu pienu, vienlaicīgi kuļot. Pārlej katliņā un karsē, intensīvi maisot, līdz sabiezē. Iemaisa sviestu. Krēmu pārliek bļodā un novieto ledusskapī.
Kad krēma masa atdzisusi, to klāj vienmērīgā kārtā uz biskvīta, uzklāj ievārījumu vai svaigas ogas un sarullē. Dekorēt var ar krēmu, ogām un pūdercukuru vai jebko citu,ko kārojas sirds, piemēram – šokolādi.
Pagatavo arī:
- Recepte: biezpiena pončiki ar zemeņu mērci
- Pagatavo pats savu saldējumu – video receptes
- Recepte: Šokolādes braunijs krūzītē
Klasiskā rulete, ekrānuzņēmums