Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: mājas pelmeņi

Pelmeņi, Photo by Alex Hu on Unsplash

Pelmeņi, Photo by Alex Hu on Unsplash

Garšo pelmeņi? Pagatavo tos pati! Tas it nemaz nav sarežģīti, prasa tikai nedaudz laiku. Toties, ja procesam pieķeras klāt visa ģimene, pelmeņu gatavošana var būt lielisks laika kavēklis un kopīga nodarbe. Pat lieliskākais mājas pelmeņu gatavošanā ir tas, ka ir neierobežotas iespējas, kāda veida pildījumu pagatavot!

Nepieciešams:

Mīklai:

  • 500g milti
  • 250ml silts ūdens
  • 1 tējk. sāls
  • 1 ola
  • 1 ēd.k. eļļa

Pildījumam:

  • Maltā gaļa
  • Sīpols, 1 gab
  • Melnie pipari, sīpols, ķiploks, dilles – pēc garšas
  • Pildījumam var izmantot jebkāda veida malto gaļu, bet veģetāro pildījumu var gatavot no kartupeļiem, svaigām ogām, biezpiena – būtībā jebko, ko sirds kāro.

Pagatavošana:

Pagatavo mīklu – sajaucot un kārtīgi samaisot visas mīklai paredzētās sastāvdaļas, pēc tam to mīca ar rokām un atstāj atpūsties apmēram 15 – 20 minūtes.

Sīpolu sakapā vai sarīvē, sajauc ar malto gaļu, pievieno pēc garšas garšvielas.

Mīklu izlieto pa nelielai daļai. To izrullē plānā kārtā, izspiež ar glāzi apaļas formiņas, kurās ietin maltās gaļas piciņas. Var izmantot arī pelmeņu formu – tad process ir pavisam viegls.

Gatavus pelmeņus cep vai vāra buljonā un pasniedz ar skābo krējumu.

Izmēģini arī:

Pelmeņi, Photo by Alex Hu on Unsplash

Pelmeņi, Photo by Alex Hu on Unsplash

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas