Pelmeņi, Photo by Alex Hu on Unsplash
Garšo pelmeņi? Pagatavo tos pati! Tas it nemaz nav sarežģīti, prasa tikai nedaudz laiku. Toties, ja procesam pieķeras klāt visa ģimene, pelmeņu gatavošana var būt lielisks laika kavēklis un kopīga nodarbe. Pat lieliskākais mājas pelmeņu gatavošanā ir tas, ka ir neierobežotas iespējas, kāda veida pildījumu pagatavot!
Nepieciešams:
Mīklai:
- 500g milti
- 250ml silts ūdens
- 1 tējk. sāls
- 1 ola
- 1 ēd.k. eļļa
Pildījumam:
- Maltā gaļa
- Sīpols, 1 gab
- Melnie pipari, sīpols, ķiploks, dilles – pēc garšas
- Pildījumam var izmantot jebkāda veida malto gaļu, bet veģetāro pildījumu var gatavot no kartupeļiem, svaigām ogām, biezpiena – būtībā jebko, ko sirds kāro.
Pagatavošana:
Pagatavo mīklu – sajaucot un kārtīgi samaisot visas mīklai paredzētās sastāvdaļas, pēc tam to mīca ar rokām un atstāj atpūsties apmēram 15 – 20 minūtes.
Sīpolu sakapā vai sarīvē, sajauc ar malto gaļu, pievieno pēc garšas garšvielas.
Mīklu izlieto pa nelielai daļai. To izrullē plānā kārtā, izspiež ar glāzi apaļas formiņas, kurās ietin maltās gaļas piciņas. Var izmantot arī pelmeņu formu – tad process ir pavisam viegls.
Gatavus pelmeņus cep vai vāra buljonā un pasniedz ar skābo krējumu.
Izmēģini arī:
- Recepte: Kā pašam mājās pagatavot sviestu?
- Recepte: Kā uzcept baltmaizi?
- Recepte: Cepti vistas šķiņķīši krēmīgā mērcē
- Recepte: Griķu sacepums – griķu plācenīši
Pelmeņi, Photo by Alex Hu on Unsplash