Mandarīnu kūka, ekrānuzņēmums
Iespējams, šis ir garšīgākais deserts, ko pagatavot no mandarīniem – kūka pannā! Neticami viegli un pavisam ērti – bez “ņemšanās” ar cepeškrāsni, satraukuma par pareiziem grādiem un tamlīdzīgi.
Nepieciešams:
- 5 – 8 mandarīni, atkarībā no pannas diametra
- 20 g sviests
- 70 g cukurs
- 1 ola
- 8 g vaniļas cukurs
- 50 ml eļļa
- 125 g bezpiedevu jogurts
- 150 g milti
- 8 g cepamais pulveris
Pagatavošana:
Mandarīnus nomizo un pārgriež uz pusēm. Uz nelielas uguns pannā izkausē sviestu, pievieno 20g cukuru, maisa līdz cukurs izkusis un sabrūnējis. Liek cepties mandarīnu pusītes ar griezto daļu uz leju.
Bļodā iesit olu, pievieno atlikušos 50g cukuru, vaniļas cukuru, kārtīgi samaisa, pievieno eļļu, sakuļ, pēc tam pievieno jogurtu un atkal kārtīgi samaisa. Masai pievieno miltus un cepamo pulveri, kārtīgi maisa līdz iegūst viendabīgu mīklas konsistenci.
Mīklu lej pār saceptajiem mandarīniem, uzliek pannai vāku un uz nelielas uguns cep 15 minūtes. Noņem vāku, pārliek pāri cepamo papīru un uzmanīgi apgāž kūku uz šķīvja. Pēc tam šādi apgrieztu kūku ieliek pannā un pacep vēl 8 minūtes uz nelielas uguns. Kūka gadatva, vari mieloties!
Lasi arī:
- Kas vērtīgs citrusaugļos?
- Recepte: Sīpolu gredzeni ar bekonu
- Mandarīnu – vaniļas ievārījums
- Recepte: Madaras Biedriņas jūras velšu zupa ar kvinoju
- Kādas pazīmes liecina, ka ir alerģija no mandarīniem?
- Recepte: Pildīts saldais kartupelis jeb pildītas batātes
Mandarīnu kūka, ekrānuzņēmums