Marinēta zivs ar piedevām, foto - analogicus, Pixabay
Mmm.. marinēta zivs ir tik garda! Vai esi mēģinājusi pagatavot pati zivs marinādi mājas apstākļos? Lūk, lieliska marinādes recepte, kas der gan saldūdens, gan sālsūdens zivīm.
Nepieciešams:
- Zivs fileja, 1 kg
- Sīpoli, 4 gab.
- Etiķis (9%), 400 ml
- Sāls, 100 g
- Cukurs, 200 g
- Ūdens, 600 ml
- Lauru lapas, 4 gab
- Melnie pipari, 12 gab.
- Koriandrs, 2 tējk.
- Fenheļa sēklas. 1 tējk.
Pagatavošana:
Ūdenī ieber garšvielas, uzvāra un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Pēc tam pievieno etiķi. Sagriež sīpolus ripiņās un kārtās stikla traukā klāj zivs filejas, sīpolus. Visu pārlej ar marinādi, uzliek vāku vai pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek ledusskapī marinēties 3 dienas.
Uzglabāšanai pēc trim dienām samarinēto zivi bez sīpoliem liek sterilizētās burkās, blīvi saspiež, kārtīgi pārlej ar marinādi un aizvāko. Uzglabā ledusskapī līdz 3 mēnešiem.
Lasi arī:
- Kā iekļaut zivis ēdienkartē? Bonusā zivju ēdienu receptes!
- Recepte: Madaras Biedriņas tunča steiks ar siltajiem kartupeļu salātiem
- Recepte: Populārā Miso zupa
- Recepte: Garneles uz grila
- Zivju un jūras velšu ēdienu receptes
Marinēta zivs ar piedevām, foto - analogicus, Pixabay