Mainētas bietes, Image by congerdesign from Pixabay
Iespējams, šī ir labākā marinēto biešu recepte. Kā stāsta video receptes autore, līdz viņa nonākusi līdz šai receptei, ir izmēģinātas daudzas, tomēr neviena nav bijusi tik garšīga. Turklāt video autore novērtē šīs receptes rezultātu – marinētas bietes, ko var uzglabāt bez pagraba un ledusskapja esamības.
Nepieciešams:
- 1 kg vārītu biešu
- 1 vidēja lieluma citrona sula
- Sāls, 1 tējk. ar kaudzi
- Cukurs, 4 izlīdzinātas ēdamk.
- Saulespuķu eļļa, 4 ēdamk.
Pagatavošana:
Bietes nomazgā un novāra. Pēc tam sarīvē uz rupjās rīves. Katlā ielej eļļu, ieliek sarīvētās bietes (ar sulu, kas no tām satecējušas), pievieno sāli, cukuru un citrona sulu, liek vārīties uz mazas uguns 15 minūtes. Verdošās bietes kārto burkās, cieši aizvāko, pārklāj ar segu vai dvieli, līdz tās atdziest.
Lasi arī:
- Kā kabaču kalnus pārvērst gardā vīriešu zaptē?
- Vienkāršākā un garšīgākā lečo recepte
- Kā izcept izcilas, zeltainas un kraukšķīgas skaidiņu kartupeļu pankūkas – recepte rokā!
- Gardākā Žanetes tantes marinēto gurķīšu recepte!
Mainētas bietes, Image by congerdesign from Pixabay