Ķiploks, Image by Steve Buissinne from Pixabay
Tie, kuriem garšo marinējumi, pavisam noteikti viens no favorītiem ir ķiploks! Pagatavot marinētus ķiplokus var tikpat viegli, kā citus marinējumus, nepieciešams vien iegaumēt recepti.
Nepieciešams:
- Kiploki, 1 kg
- Ūdens, 600 ml
- Cukurs, 4 ēd. k.
- Melnie pipari, 7 gab.
- Krustnagliņas, 10 gab.
- Etiķis (9%), 3 ēd.k.
- Sāls, 2 ēd.k.
Pagatavošana:
Nomizo ķiplokus un saliek sterilizētās burciņās (uz šo ķiploku daudzumu var izmantot 3 puslitra tilpuma burkas). Katlā ielej ūdeni, pievieno visas garšvielas, izņemot etiķi un uzvāra. Kad uzvārījies, pielej etiķi un samaisa marinādi. To pārlej pāri ķiplokiem un burkas aizvāko. Ķiploki lietojami pēc 2 mēnešiem.
Lasi arī:
- Kāpēc zem spilvena jāliek ķiploku?
- Ķiploku pasta - viegla un veselīga recepte
- Recepte: Marinētas bietes
- Recepte: Pikantais plūmju čatnijs
- Ķirbju ievārījums ar dzērvenēm: recepte veselīgam našķim
- Kabaču un citrona ievārījuma recepte
Ķiploks, Image by Steve Buissinne from Pixabay