Ja tev garšo slavenais "Gaspačo", noteikti iesakām izmēģināt arī šo tomātu zupas recepti. Jāatzīmē gan, ka zupā ir gana daudz vitamību, bet, salīdzinot ar citām zupām, maz kaloriju, turklāt to var pasniegt kā aukstā, tā karstā veidā, tāpēc tā ir pagatavojama jebkurā gadalaikā.
Tomātu zupai nepieciešamās sastāvdaļas:
- 600 g nogatavojušies tomāti;
- 1 svaigs gurķis;
- 5 ķiploku daiviņas;
-
2 ēdamkarotes
olīvu vai cita augu eļļa;
- 300 ml gaļas vai dārzeņu buljona;
- puse citrona;
- garšaugi;
- pipari un sāls.
Tomātu zupas recepte:
- Smalki sagriez tomātus, piparus un ķiplokus;
- Liec uz cepešpannas un cep, nedaudz pārkaisot ar augu eļļu;
- Ceptos tomātus ar ķiplokiem nedaudz samīci ar dakšiņu, pievieno sasmalcinātus garšaugus un sablenderē;
- Lej zupu katliņā, pievieno buljonu un vāri 5 minūtes;
- Pasniedz tomātu zupu ar pāri pārkaisītiem zaļumiem.