Ratatujs, Image by Rubén Calvo from Pixabay
Vai atceries multfilmu “Gardēdis”? Žurciņa – pavārs pārsteidza ēdiena kritiķi ar savu Ratatuju. Tikpat neatkārtojami garšīgu dārzeņu sautējumu vari pagatavot arī pati!
Nepieciešams:
- Baklažāns, 1 gab.
- Cukini, 1 gab.
- Sāls, 2 tējk.
- Olīveļļa, 120ml (60ml + 60 ml)
- Timiāns , 3 zariņi
- Sīpols, 1 gab.
- Ķiploks, 2 daivas
- Sarkanā paprika , 1 gab.
- Ķiršu tomāti, 600 g
- Svaigs baziliks, 25 g
Pagatavošana:
Uzsilda krāsni līdz 200°C.
Baklažānu un cukīni sagriež vidēji lielos gabalos, ieliek caurdurī un apber ar sāli. Tos novieto malā uz pusstundu, lai atsulotos. Pēc tam nosusina ar papīra dvieli. Kad tas izdarīts, katlā (tādu, kas piemērots cepšanai cepeškrāsnī) ielej eļļu (60 ml), ieliek pusi no sagrieztajiem baklažāniem un cukīni, un apcep 5 minūtes. Sacepto izliek bļodā un atkārto cepšanu ar otru pusi sagrieztajiem baklažāniem un cukīni.
Pēc tam sagriež sīpolu un papriku. Arī tos cep 60 ml eļļā, kopā ar izspiestu ķiploku un timiāna zariņu tik ilgi, kamēr sīpoli paliek zeltaini brūni – aptuveni 8 minūtes. Pēc tam pievieno pusi no ķiršu tomātiem un cep līdz tie kļūst mīksti - aptuveni 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pēc tam pievieno arī sacepto cukīni un baklažānu, samaisa. Pievieno pārējos tomātus, apber ar sāli, pipariem un noņem no plīts. Atceries – kad uzbērti tomāti, tad sautējumu nemaisa!
Pievieno atlikušos tomātus (neiemaisa), apber ar sāli un pipariem un katlu ievieto iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200C, cep 15 – 20 minūtes. Kad laiks pagājis, dārzeņu sautējumu apber ar svaigām bazilika lapām. Var pasniegt arī ar ceptu olu.
Lasi arī:
- 5 armēņu ēdieni, pēc kuriem aplaizīsi pirkstiņus
- Kā pilnībā izlietot ķirbi? Bonusā recepte: pildīts ķirbis
- Rudens sautējuma recepte patiesi krāsainām vakariņām
- Veselīgās cukīni bumbiņas RECEPTE
Ratatujs, Image by Rubén Calvo from Pixabay